autor:

Fara foto

» » Aperitive

Nuferi

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
7 oua, 100 g branza de vaca, o lingurita boia dulce, o lingurita salvie uscata, un galbenus crud, 200 ml ulei de floarea-soarelui, 200 g smantana, sare de mare iodata

Dificultate: Medie Timp: 40 min

53 voturi

Mod de preparare

Se fierb ouale tari (7 minute) si se racesc.
Intre timp se face o maioneza din galbenus si uleiul adaugat picatura cu picatura. Se adauga smantana si sare dupa gust. Se acopera si se da la rece.
Se curata ouale. Se tine cate un ou pe verticala si se inteapa cu cutitul inclinat \'la ecuator\', in zig-zag. Se taie capacelele \'de la poli\' pentru ca jumatatile de ou sa fie stabile. Se desprind cu grija cele doua jumatati si se scoate galbenusul intr-un bol.
Galbenusurile fierte se freaca cu branza de vaci, boiaua dulce, capacelele de albus, salvia si se adauga sare. Se umplu jumatatile de oua cu amestecul rezultat.
Pe un platou se intinde maioneza si se aseaza jumatatile de oua - nuferii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuferi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Dovlecei - nuferi - cu curcan

Dovlecei - nuferi - cu curcan

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor).

22 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Oute incondeiate

Oute incondeiate

Eu am spalat bine ouale cu detergent si apa, le-am sters cu un prosopel curat si le-am lasat cateva

3 voturi    6 comentarii
59 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Interesanti nuferii tai,dar poate revii cu niste poze.Cred ca arata foarte bine.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

53 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 100 g branza de vaca
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita salvie uscata
  • un galbenus crud
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 g smantana
  • sare de mare iodata

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Interesanti nuferii tai,dar poate revii cu niste poze.Cred ca arata foarte bine.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Dejun simplu, rapid si gustos