autor:

Fara foto

» » Prajituri

Nutellotta

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
Blat:, 250 g ciocolata amaruie,, 100 g unt,, 100 ml lapte,, 100 g zahar,, 4 oua,, 200 g faina,, un plic paf de copt., Crema:, 400 g nutella,, 250 g mascarpone,, ciocolata rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul. La sfarsit se adauga laptele (sa curga in fir) amestecand pana se formeaza o crema. Se lasa sa se raceasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, iar albusurile se bat spuma tare cu putina sare.
In castronul cu galbenusurile se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine totul. Se adauga apoi faina si praful de copt.
La sfarsit se adauga incet, albusurile batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie fina si omogena.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia. Se da la cuptor (deja incalzit) pentru cca 40 min.
Cand e gata copt, se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Intr-un castron se amesteca nutella cu mascarpone.

Blatul racit, se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema, astfel:
Pe prima jumatate de blat,se intinde jumatate din crema, se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se acopera cu crema ramasa. Deasupra se presara ciocolata rasa.
Se da la rece.
Se taie dreptunghiuri sau patrate, dupa preferinta.
Pofta mare!

Din pacate nu am poze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nutellotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Crema prajiturilor

Crema prajiturilor

- facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri. - batem albușurile spumă și presărăm

7 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu fructe si bezea

Prajitura cu fructe si bezea

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare

10 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Am facut -o si a iesit delicioasa.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g ciocolata amaruie,
  • 100 g unt,
  • 100 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 4 oua,
  • 200 g faina,
  • un plic paf de copt.
  • Crema:
  • 400 g nutella,
  • 250 g mascarpone,
  • ciocolata rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

Am facut -o si a iesit delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta