O noapte la Venetia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
O noapte la Venetia

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blat alb:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)

Blat cu cacao:

Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine. Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor. Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si-l lasam la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza. Punem la fiert pe foc mic. Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul. Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat. Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza. Pentru galzura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic. Peste crema se toarna glazura de ciocolata Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore), trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise