autor:

Anca Rm

» » Prajituri

O noapte la Venetia

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat alb:, 6 albusuri, 6 linguri zahar, 100 g fulgi de cocos, 3 linguri faina, , Blat negru:, 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 1 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom, , Crema:, 6 galbenusuri, 100 g zahar, 5 linguri lapte, 200 g unt, 3 linguri faina sau amidon, , Glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 50 ml smantana pentru frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blat alb:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)



Blat cu cacao:

Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine. Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor. Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si-l lasam la racit.



Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza. Punem la fiert pe foc mic. Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul. Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat. Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza. Pentru galzura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic. Peste crema se toarna glazura de ciocolata Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore), trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "O noapte la Venetia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Ness

Prajitura cu Ness

Se pune zaharul la topit, cand s-a topit se pun nucile intregi in el. Se amestecă bine şi se ia

17 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Placinta cu foi

Placinta cu foi

Facem compozitia amestecand toate ingredientele foarte bine. Ungem tava cu margarina si punem treptat,

14 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Mini pavlova cu crema de iaurt si ciocolata