autor:

Fara foto

» » Prajituri

Obrajii lui Mos Craciun

Autor: cris sv (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cris sv (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
aluat:500g faina(aproximativ), 25 g drojdie, 250ml lapte, 100g zahar, putina sare, 1ou, 50 g margarina Rama Maestro, umplutura:3 mere curatate si taiate cubulete, 200g zahar, 100g apa, 2 oua, 100g smantana, 2 plicuri zahar vanilat, 2linguri amidon alimentar, 50 g unt sau margarina Rama Maestro

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incepem cu aluatul:punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul si 3-4 linguri faina,lasam la crescut cam 15 minute.Dupa ce au trecut minutele si drojdia s-a bosumflat se amesteca intr-un castron maiaua cu restul de ingrediente(ou,sare,margarina) si framantam cam un sfert de ora.Lasam la crescut cam 40 minute.Intre timp facem umplutura:intr-un vas se pun merele cu zaharul la caramelizat si se lasa pana incep sa sfaraie.Se adauga apa si se lasa pana devine o pasta amestecand pentru a se sfarama merele.Separat se amesteca oul cu smantana si untul (margarina)topit(a).Se toarna aceasta compozitie peste mere si se mesteca incontinuu pentru a nu se prinde de cratita.Se pune zaharul vanilat si se lasa la racit.
Din aluatul crescut se intinde o foaie care se taie patrate de 10/10 cm.Se pune pe jumatate de patrat umplutura si se acopera cu cealalta jumatate (sa iasa ca niste pernite)Se lipesc bine marginile si se pun intr-o tava tapetata cu hartie.Se lasa la crescut,la cald circa 30 minute.Se ung cu ou si se presara cu mac apoi se dau la cuptor pana se rumenesc ca obrajii lui Mos Craciun
Daca ti-a placut reteta noastra "Obrajii lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

18 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

29 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • aluat:500g faina(aproximativ)
  • 25 g drojdie
  • 250ml lapte
  • 100g zahar
  • putina sare
  • 1ou
  • 50 g margarina Rama Maestro
  • umplutura:3 mere curatate si taiate cubulete
  • 200g zahar
  • 100g apa
  • 2 oua
  • 100g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2linguri amidon alimentar
  • 50 g unt sau margarina Rama Maestro

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri