autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Ochi de păun

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat: 3 gălbenuşuri, 500 g de făină, 30 g de drojdie, 1 linguriţă de zahăr, 250 g de unt(margarină), sare, câteva linguri de lapte, Cremă:, 3 albuşuri, 250 g de zahăr, 250 g de nuci măcinate, gem de uns, vişine, Glazură de cacao la rece:, 200 g de zahăr pudră, 2 linguri de cacao, 3-4 linguri de apa fierbinte, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de oţet

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine.
În mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarnă crema(se împarte în 2, pentru cele 2 foi).
Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.
Se ung cu glazura de cacao la rece.
Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe. Se adaugă uleiul , oţetul şi apa fierbinte şi se amestecă repede. Se freacă bine şi se toarnă peste prăjitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de păun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Curcan cu oua Ochi de paun

Curcan cu oua Ochi de paun

Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati,

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Apetisante.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2010

    Sunt tare aspectoase si cu siguranta, la fel de gustoase. ***** Sarbatori frumoase in continuare! La multi ani 2011 !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2010

    Vrem si reteta de cozonac cu nuca; arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2010

      Foartefrumoasa si aromata!***** La fav!!!!! La Multi Ani 2011 draga Ade!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 3 gălbenuşuri
  • 500 g de făină
  • 30 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 250 g de unt(margarină)
  • sare
  • câteva linguri de lapte
  • Cremă:
  • 3 albuşuri
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci măcinate
  • gem de uns
  • vişine
  • Glazură de cacao la rece:
  • 200 g de zahăr pudră
  • 2 linguri de cacao
  • 3-4 linguri de apa fierbinte
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de oţet

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisante.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu mascarpone si portocale