Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Foi: 450g faina, 150 g margarina, 5 galbenusuri, 1 cana lapte, 10 g drojdie, Umplutura: 500g visine sau cirese, 4 albusuri, 150g zahar, 150 g nuca macinata, Glazura: 150g zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si de grosime de 5 mm. De-a lungul fiecarei foi de o parte si de alta se aseaza visine sau cirese una langa alta. Se ruleaza spre interiorul tavii din ambele parti lasand un spatiu de 2 cm intre mareginile rulate. Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu margarina si faina iar spatiul gol se umple cu albusurile batute spuma cu zahar si nuca macinata.
Dupa ce s-a copt si racit se toarna glazura.
Se taie rulouri
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de pisica" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Drojdia se inmoaie in laptele caldut, galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga untul moale si faina
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate