autor:

autor

» » Prajituri

Ochi de pisica

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foi: 450g faina, 150 g margarina, 5 galbenusuri, 1 cana lapte, 10 g drojdie, Umplutura: 500g visine sau cirese, 4 albusuri, 150g zahar, 150 g nuca macinata, Glazura: 150g zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

18 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si de grosime de 5 mm. De-a lungul fiecarei foi de o parte si de alta se aseaza visine sau cirese una langa alta. Se ruleaza spre interiorul tavii din ambele parti lasand un spatiu de 2 cm intre mareginile rulate. Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu margarina si faina iar spatiul gol se umple cu albusurile batute spuma cu zahar si nuca macinata.
Dupa ce s-a copt si racit se toarna glazura.
Se taie rulouri
Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si d
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de pisica" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Candy Chocolate Muffins

Candy Chocolate Muffins

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fursecurile Anei

Fursecurile Anei

Azi (4 august) era ziua bunicii mele, Ana, asa ca am pregatit fursecurile care ii placeau ei. Le-am

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

18 voturi

Ingrediente

  • Foi: 450g faina
  • 150 g margarina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 10 g drojdie
  • Umplutura: 500g visine sau cirese
  • 4 albusuri
  • 150g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura: 150g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Fast and Black

Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1

Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse