autor:

Adriana K.D.

» » Prajituri

Ochiul pisicii

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 750 g faina, o jumatate margarina (adica 375 g), 200 ml lapte, 2 linguri de zahar, un cub de drojdie, 6 galbenusuri, visine, , Pentru crema:, 6 albusuri, 300 g zahar, 300 g nuca macinata, 1 praf de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Faina se framanta cu margarina apoi se pun galbenusurile ,zaharul, si drojdia inmuiata in lapte.Se framanta toate apoi se imparte in 6 turte.
Se intinde cate o turta si pe marginea aluatului se pun visinile, apoi se ruleaza si in miljoc se pune crema.
Aceste ingrediente sunt pt 2 portii( 2 tavi).
Se baga la cuptor.
Pe de-a supra se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiul pisicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 18 comentarii

  • Nina Mihelli , 12 mai 2014

    "se baga la cuptor ???" LA CATE GRADE INCALZIT CUPTORUL??? niciodata nu se spune amanuntul asta f. important :( si cat timp ? aproximativ macar....

  • ADINA , 12 mai 2014

    O MARGARINA SI JUMATATE=375 GR

  • Maria Cristina Rus , 30 noiembrie 2013

    crema se pune dupa ce se ruleaza

    • Maria Cristina Rus , 30 noiembrie 2013

      prajitura se numeste ochii de paun iar crema nu se pune pe foc se fac un fel de covecioare sau o foaie ovala pe margine se pun visinele si se ruleaza marginile de jur in prejur formand o covecioara

    • ionceanu (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

      e pe lista, ms

    • Elena Neagoe , 30 noiembrie 2013

      crema se pune dupa ce se ruleaza sau inainte

    • Elena Neagoe , 30 noiembrie 2013

      crema se pune dupa ce se ruleaza sau inainte ?

    • Liana Monica Pantea , 30 septembrie 2013

      Prajitura se numeste ochii soacrei! E foarte buna, mama o face.

    • Liana Niculescu , 30 septembrie 2013

      n-am inteles nimic...cum se ruleaza si la mijloc se pune crema?

    • Simion Magda , 30 septembrie 2013

      oare crema se face pe foc?

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

      Excelenta!!!!

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Este excelenta.Singura problema este ca in Spania nu se gasesc visine( cel putin aici une traiesc eu nu aduc, sau cand am gasit erau 13, 50 E /kg)Asa ca m-am adaptat si am pus gem de visine (care oricum nu e ca cel facut in casa)Ne-a placut mult prajitura. Flicitari!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      visine pui in functie de cat de mult va plac...eu am pus o jumate de borcan de 400g...eu am visine puse anume pt prajituri....cam 200-250 g de vinine trebuie la prajitura.Imi pare rau ca nu am cantarit sa va pot sp exact.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Pare minunata reteta dar nu specifici cite visine trebuie ptr prajitura.Asi dori sa-mi raspunzi.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Folosesc deseori acest aluat dar nu am incercat aceasta varianta a ta cu visine si crema ,cred ca este o bunatate ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Adriana, e foarte buna prajitura ta. Te rog sa nu-mi iei in nume de rau ce am sa-ti mai scriu. Nu ai explicat destul de bine cum rulezi foile. Eu am vazut poza, dar daca o incepatoare ar vrea sa faca prajitura, poate n-ar sti cum sa iasa ochii de pisica. In general, trebuie sa scrii o reteta sa o inteleaga si cineva care nu vede poza. Inca odata te rog sa nu te superi, ca am mai patit-o si zau n-a fost cu rea intentie.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Nu stiam ca se numeste asa. Vecina mea(din Slovacia),face asa ceva,dar,in loc de visine,pune dulceata de capsuni. Cred ca folosind visine,e mai buna;nu e asa dulce.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      forte buna sin eu fac si tare ne place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • o jumatate margarina (adica 375 g)
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • un cub de drojdie
  • 6 galbenusuri
  • visine
  • Pentru crema:
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

13 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

23 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

ADINA

O MARGARINA SI JUMATATE=375 GR

Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea

Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tartelette