autor:

Adriana K.D.

» » Prajituri

Ochiul pisicii

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 750 g faina, o jumatate margarina (adica 375 g), 200 ml lapte, 2 linguri de zahar, un cub de drojdie, 6 galbenusuri, visine, , Pentru crema:, 6 albusuri, 300 g zahar, 300 g nuca macinata, 1 praf de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Faina se framanta cu margarina apoi se pun galbenusurile ,zaharul, si drojdia inmuiata in lapte.Se framanta toate apoi se imparte in 6 turte.

Se intinde cate o turta si pe marginea aluatului se pun visinile, apoi se ruleaza si in miljoc se pune crema.

Aceste ingrediente sunt pt 2 portii( 2 tavi).

Se baga la cuptor.

Pe de-a supra se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiul pisicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Intr-o tava pt tort care se deschide se sfarama biscuitii(daca e pachetul mare, in jur de 1/2 biscuiti),

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nina Mihelli , 12 mai 2014

    "se baga la cuptor ???" LA CATE GRADE INCALZIT CUPTORUL??? niciodata nu se spune amanuntul asta f. important :( si cat timp ? aproximativ macar....

  • Fara foto

    ADINA , 12 mai 2014

    O MARGARINA SI JUMATATE=375 GR

  • Fara foto

    Maria Cristina Rus , 30 noiembrie 2013

    crema se pune dupa ce se ruleaza

    • Fara foto

      Maria Cristina Rus , 30 noiembrie 2013

      prajitura se numeste ochii de paun iar crema nu se pune pe foc se fac un fel de covecioare sau o foaie ovala pe margine se pun visinele si se ruleaza marginile de jur in prejur formand o covecioara

    • Fara foto

      ionceanu (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

      e pe lista, ms

    • Fara foto

      Elena Neagoe , 30 noiembrie 2013

      crema se pune dupa ce se ruleaza sau inainte

    • Fara foto

      Elena Neagoe , 30 noiembrie 2013

      crema se pune dupa ce se ruleaza sau inainte ?

    • Fara foto

      Liana Monica Pantea , 30 septembrie 2013

      Prajitura se numeste ochii soacrei! E foarte buna, mama o face.

    • Fara foto

      Liana Niculescu , 30 septembrie 2013

      n-am inteles nimic...cum se ruleaza si la mijloc se pune crema?

    • Fara foto

      Simion Magda , 30 septembrie 2013

      oare crema se face pe foc?

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

      Excelenta!!!!

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Este excelenta.Singura problema este ca in Spania nu se gasesc visine( cel putin aici une traiesc eu nu aduc, sau cand am gasit erau 13, 50 E /kg)Asa ca m-am adaptat si am pus gem de visine (care oricum nu e ca cel facut in casa)Ne-a placut mult prajitura. Flicitari!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      visine pui in functie de cat de mult va plac...eu am pus o jumate de borcan de 400g...eu am visine puse anume pt prajituri....cam 200-250 g de vinine trebuie la prajitura.Imi pare rau ca nu am cantarit sa va pot sp exact.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Pare minunata reteta dar nu specifici cite visine trebuie ptr prajitura.Asi dori sa-mi raspunzi.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Folosesc deseori acest aluat dar nu am incercat aceasta varianta a ta cu visine si crema ,cred ca este o bunatate ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Adriana, e foarte buna prajitura ta. Te rog sa nu-mi iei in nume de rau ce am sa-ti mai scriu. Nu ai explicat destul de bine cum rulezi foile. Eu am vazut poza, dar daca o incepatoare ar vrea sa faca prajitura, poate n-ar sti cum sa iasa ochii de pisica. In general, trebuie sa scrii o reteta sa o inteleaga si cineva care nu vede poza. Inca odata te rog sa nu te superi, ca am mai patit-o si zau n-a fost cu rea intentie.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Nu stiam ca se numeste asa. Vecina mea(din Slovacia),face asa ceva,dar,in loc de visine,pune dulceata de capsuni. Cred ca folosind visine,e mai buna;nu e asa dulce.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      forte buna sin eu fac si tare ne place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • o jumatate margarina (adica 375 g)
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • un cub de drojdie
  • 6 galbenusuri
  • visine
  • Pentru crema:
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

ADINA

O MARGARINA SI JUMATATE=375 GR

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura fina cu menta si kiwi