Ochiul pisicii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ochiul pisicii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • o jumatate margarina (adica 375 g)
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • un cub de drojdie
  • 6 galbenusuri
  • visine
  • Pentru crema:
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de vanilie

Mod de preparare

Faina se framanta cu margarina apoi se pun galbenusurile ,zaharul, si drojdia inmuiata in lapte.Se framanta toate apoi se imparte in 6 turte.

Se intinde cate o turta si pe marginea aluatului se pun visinile, apoi se ruleaza si in miljoc se pune crema.

Aceste ingrediente sunt pt 2 portii( 2 tavi).

Se baga la cuptor.

Pe de-a supra se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor