Prajiti baconul circa 5 minute intr-o tigaie (fara ulei) pana ce se increteste si devine crocant si lasati-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Curatati cartofii si marul (inclusiv partea lemnoasa si semintele) si dati-le, impreuna, pe razatoarea mare. Puneti-le intr-un castron, adaugati 2 oua, sare si piper si amestecati cu o lingura de lemn, pentru a obtine un „aluat” omogen.
Impartiti untul in doua si puneti-l sa se incinga in doua tigai mari de teflon. Impartiti si aluatul in 4, formati 4 placintele, puneti-le in uleiul incins, intr-una din tigai, apasati-le cu o spatula ca sa fie mai plate si prajiti-le cate 5 minute pe fiecare parte.
Concomitent, prajiti in cealalta tigaie ochiurile, la foc iute, ca sa se inchege repede albusul, iar galbenusul sa ramana moale.
Asezati placintelele bine rumenite pe farfurii, puneti peste fiecare cate un ochi si o felie de bacon, presarati deasupra sare, piper si patrunjel taiat mai mare. Serviti imediat.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii