Ochiuri pe canapea

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua,
  • 8 felii subtiri de bacon,
  • 4 cartofi potriviti nesfaramiciosi,
  • 1 mar ionatan mare,
  • 50 g unt,
  • 8 fire patrunjel verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Prajiti baconul circa 5 minute intr-o tigaie (fara ulei) pana ce se increteste si devine crocant si lasati-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Curatati cartofii si marul (inclusiv partea lemnoasa si semintele) si dati-le, impreuna, pe razatoarea mare. Puneti-le intr-un castron, adaugati 2 oua, sare si piper si amestecati cu o lingura de lemn, pentru a obtine un „aluat” omogen.

Impartiti untul in doua si puneti-l sa se incinga in doua tigai mari de teflon. Impartiti si aluatul in 4, formati 4 placintele, puneti-le in uleiul incins, intr-una din tigai, apasati-le cu o spatula ca sa fie mai plate si prajiti-le cate 5 minute pe fiecare parte.

Concomitent, prajiti in cealalta tigaie ochiurile, la foc iute, ca sa se inchege repede albusul, iar galbenusul sa ramana moale.

Asezati placintelele bine rumenite pe farfurii, puneti peste fiecare cate un ochi si o felie de bacon, presarati deasupra sare, piper si patrunjel taiat mai mare. Serviti imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise