Ochiuri romanesti

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • Doua oua proaspete de persoana; pentru 12 oua, 3 linguri
  • de unt topit.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert fara sare. Ca albusul sa se pastreze compact si

sa se coalguleze egal in jurul galbenusului se adauga o lingra de otet

pentru un litru de apa. Cratita trebuie sa fie destul de mare

pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata sa fie scoase

din apa. Cind apa clocoteste, se sparg ouale pe rind intr-o farfurioara

si li se da drumul in cratita cu grije.

Se acopera cratita, se face focul mic, astfel ca sa nu clocoteasca. Se tin

3 minute, pina ce albusul este coalgulat fara ca galbenusul sa fie rascopt.

Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se aseaza pe farfuria cu care vor

fi servite si peste ele se toarna unt topit, fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de must

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Pasta de ardei kapia si gogosari

Pasta de ardei kapia si gogosari

Reteta de pasta de ardei kapia si gogosari. Cum se prepara pasta de ardei kapia si gogosari reteta fara conservanti.

Pasta de ardei kapia si gogosari
Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Reteta de gogosi rasucite. Cum prepari acasa reteta de gogosi rasucite.

Gogosi rasucite
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor