OCHIURI ROMANESTI IN CUIB DE PARIZER

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • Patru felii de parizer de 4-5 mm grosime
  • 30 g unt sau untdelemn
  • 4 oua.Pentru piure: 1/2 kg cartofi
  • 30g unt
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g cascaval sau branza telemea.

Mod de preparare

Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi.In fiecare cuib, se pune cite un ochi.Se pot servi ca atare, sau asezate pe un soclu din piurede cartofi.Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, incare sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele.Se presara cu cascaval ras.Se daula cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise