autor:

Daniela

» » Aperitive

Omleta

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Ingrediente
6 oua, , 1 legatura de ceapa verde, , 200 g cirnaciori de casa picanti, , 150 g slaninuta afumata, , 2 catei de usturoi, , citeva picaturi de ulei, , sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

La vremea asta, ceapa verde , asezata doldora pe tarabe, iti trage cu ochiul , mai ca nu te invita sa o cumperi, sa faci CEVA cu ea.



Acel ceva s-a concretizat intr-o omleta bogata, ceapa verde a fost doar pretextul.



Si, am inceput: cirnaciori de casa picanti, slaninuta ardeleneasca cu macar doua dire de carne prin ea, 6 oua cu galbenusuri ca aurul, 2 catei de usturoi taiati marunt, marunt si un pic de ulei de masline : am pus slaninuta taiata in tigaia incinsa, ea imediat a inceput sa lase grasime si am adaugat cirnaciorii, s-au prajit si ei doar putin , am pus ceapa verde taiata si usturoiul, am amestecat de doua ori si am scos din tigaie.



Am pus citeva picaturi de ulei in tigaie, s-au incins si imediat am pus ouale batute bine cu sare si piper si am avut grija sa ajunga pe tot fundul tigaii.



Peste oua, am pus cirnatii, slanina, ceapa , le-am distribuit aproape in mod egal si, la foc mic, am lasat sa se faca ouale, cam 5-7 minute.Astfel preparata , omleta va fi la baza splendida ca si culoare iar bogatia ingredientelor este vizibila ca la o pizza.



Alaturi, legume taiate (rosii, castraveti ) completeaza perfect aceasta omleta.



Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Un mic dejun gustos si aspectuos. Spargem ouale intr-un castron condimentam cu sare si piper si

7 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu de toate

Omleta cu de toate

Taiati rosia cubulete si o puneti intr-un bol,dupa taiati ardeiul gras si cel iute si ii puneti peste

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Constanta, cu siguranta am sa incerc, multam fain de idee!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Este o bunatae,eu pun si marar verde tocat marunt ,incearca si tu ...

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Ma bucur ca va place omleta mea, este intr-adevar foarte consistenta si gustoasa !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

      Chiar ca arata ca o pizza. Si mie imi place sa pun in omleta diferite ingrediente.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

      Grozava omleta!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2011

      Super "pizza" de de oua!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 200 g cirnaciori de casa picanti
  • 150 g slaninuta afumata
  • 2 catei de usturoi
  • citeva picaturi de ulei
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Daniela (Chef de cuisine)

Constanta, cu siguranta am sa incerc, multam fain de idee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada Kazacioc