La vremea asta, ceapa verde , asezata doldora pe tarabe, iti trage cu ochiul , mai ca nu te invita sa o cumperi, sa faci CEVA cu ea.
Acel ceva s-a concretizat intr-o omleta bogata, ceapa verde a fost doar pretextul.
Si, am inceput: cirnaciori de casa picanti, slaninuta ardeleneasca cu macar doua dire de carne prin ea, 6 oua cu galbenusuri ca aurul, 2 catei de usturoi taiati marunt, marunt si un pic de ulei de masline : am pus slaninuta taiata in tigaia incinsa, ea imediat a inceput sa lase grasime si am adaugat cirnaciorii, s-au prajit si ei doar putin , am pus ceapa verde taiata si usturoiul, am amestecat de doua ori si am scos din tigaie.
Am pus citeva picaturi de ulei in tigaie, s-au incins si imediat am pus ouale batute bine cu sare si piper si am avut grija sa ajunga pe tot fundul tigaii.
Peste oua, am pus cirnatii, slanina, ceapa , le-am distribuit aproape in mod egal si, la foc mic, am lasat sa se faca ouale, cam 5-7 minute.Astfel preparata , omleta va fi la baza splendida ca si culoare iar bogatia ingredientelor este vizibila ca la o pizza.
Alaturi, legume taiate (rosii, castraveti ) completeaza perfect aceasta omleta.
Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii