autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Omleta a la Primavera

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
2-3 oua pentru fiecare persoana, 1 legatura de ceapa verde (1-2 cepe vechi), 100 g mezeluri (sunca, salam, carnat), 1 ardei gras rosu, 1-2 rosii, 1-2 cartofi noi mici, cateva masline (pentru decor), cateva fire de patrunjel si marar, 50 ml ulei sau 1-2 lingurite unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

25 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata se caleste in ulei (unt), se adauga cartofii noi feliute foarte subtiri, verdeata tocata, cateva bucatele de ardei rosu, mezelurile taiate bucati mici, sare, piper si se lasa sa scada zeama.
Puteti imparti aceasta compozitie in mai multe portii. Intr-un castronel puneti 2-3 oua si putina sare si amestecati, dar nu prea tare, sa ramana un galbenus intreg. Puneti in tigaie o portie din prima compozitie si turnati cele 2-3 oua din castronel. Incorporati usor compozitia, iar cand este bine inchegata omleta, o luati de pe foc si abia atunci spargeti ultimul galbenus.
Puneti o farfurie cu gura in jos peste tigaie si intoarceti-o cu tigaia deasupra. Repetati operatia pentru cate persoane preparati omleta. Eu am preparat-o pentru doua persoane.
Decorati fiecare omleta in parte cu felii de castraveti, rosii, masline, verdeata. Se serveste cu salata de cruditati.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta a la Primavera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
Aperitiv cu branza si carne

Aperitiv cu branza si carne

Se bat ouale spuma intr-un castron, peste care se rade branza prin razatoare si se adauga sarea,

2 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Am testat aceasta reteta azi,alaturi de cealalta reteta de omleta Calzone.Ce pot spune ,este ca o sa mai fac astfel de omlete la micul dejun.Am servit omletele cu rosii de gradina dulci-acrisoare.Ne-a placut f. f. mult. Multumesc Doina!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    ryk , 17 iunie 2010

    cind bateti ouale pt. omleta presarati putina faina de porumb. omleta se umfla ca "banii la FNI". chiar pe bune.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Arata grozav!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Doamne ce imbietoare este!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Doina, arata frumos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Cu placere. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Multumesc! Esti draguta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Desigur. Poti sa iei una si pentru fiica ta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Fiica mea in fiecare zi ar manca omleta.Pot sa iau si eu o portie?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

25 voturi

Ingrediente

  • 2-3 oua pentru fiecare persoana
  • 1 legatura de ceapa verde (1-2 cepe vechi)
  • 100 g mezeluri (sunca
  • salam
  • carnat)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1-2 rosii
  • 1-2 cartofi noi mici
  • cateva masline (pentru decor)
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • 50 ml ulei sau 1-2 lingurite unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
LIPIE LIBANEZA UMPLUTA