autor:

Fara foto

» » Aperitive

Omleta cladita cu 3 arome

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
500 g dovlecei, 2 ardei grasi rosii (capia), 4 cepe albe (proaspete), 6 fire patrunjel verde, 2 catei de usturoi, 12 oua, 1/2 lingurita nucsoara pisata, 4 linguri ulei de masline, sare, piper., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac. Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Curatati ardeii copti de pielita si seminte si taiati-i fasii. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu marginile detasabile) cu diametrul de 20 cm. Spargeti 4 oua intr-un castron, bateti-le cu furculita si adaugati sare si piper. Puneti la incins o lingura de ulei intr-o tigaie de teflon, caliti ceapa tocata circa 1 minut, dupa care turnati peste ea ouale batute. Lasati-le sa se intareasca, fara sa amestecati deloc si, cand s-a inchegat omleta, rasturnati-o in forma unsa. Spargeti inca 4 oua, bateti-le, adaugati sare, piper si fasiile de ardei copt si amestecati-le bine. Incingeti o lingura de ulei, prajiti omleta, asa cum ati procedat si cu prima, si rasturnati-o in forma. Incingeti cuptorul la 180°C. Puneti in tigaie restul de ulei impreuna cu usturoiul tocat si lasati-l sa se prajeasca un minut, la foc mic. Adaugati dovleceii rasi, patrunjelul tocat, nucsoara si putina sare, amestecati-le bine si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Spargeti ultimele 4 oua, turnati-le in tigaie peste dovlecei, amestecati, lasati-le sa se inchege usor si rasturnati-le in forma. Bagati omleta cladita la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca o jumatate de ora. Scoateti-o din forma cat e calduta si apoi lasati-o sa se raceasca bine. Serviti-o rece, cu salata verde sau cu sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cladita cu 3 arome" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Salata de cartofi cu oua

Salata de cartofi cu oua

Se fierb cartofii curatati, se lasa la racit si se taie cubulete. Ouale fierte rad pe razatoarea

2 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Tortilla

Tortilla

Se taie ceapa si pieptul de pui cuburi destul de mici.Se pune ceapa la calit,dupa care se adauga

21 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii (capia)
  • 4 cepe albe (proaspete)
  • 6 fire patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 12 oua
  • 1/2 lingurita nucsoara pisata
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci cu oua