Omleta cu bezea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu bezea

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 150 g fructe din dulceata, compot sau 300 g fructe proaspete
  • 2-3 linguri gem (caise, corcoduse, zmeura, visine)
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • putina sare

Mod de preparare

O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie, ouale cu zahar se lipeau de tigaie si nu reuseam sa o scot intreaga.

Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si cand se incinge bine, coaceti omleta pe ambele parti, cate 2-3 minute, apoi asezati-o intr-un vas de sticla termorezistenta uns cu putin unt. Presarati-o cu o lingurita de zahar pudra. Asezati deasupra fructele taiate bucati sau intregi (daca sunt mai mici). Daca folositi fructe proaspete, acestea trebuiesc curatate, taiate cubulete si calite cu putin zahar.

Indoiti omleta in doua peste fructe si ungeti-o deasupra cu gemul.

Bateti energic albusurile ramase cu un praf de sare si zaharul pudra ramas pana obtineti o compozitie tare pe care o asezati peste omleta, nu neaparat uniform, puteti sa-i dati diferite forme. Ornati deasupra cu cateva fructe (stafide, patratele de ciocolata, cocos, etc.).

Dati preparatul la cuptorul preincalzit, la foc iute, aproximativ 10 minute, pana bezeaua devine aurie (aveti grija sa nu se arda bezeaua). Eu am folosit cuptorul cu halogen, la 175 grade Celsius si a fost gata in 8 minute si jumatate. Am setat cuptorul la 10 minute, dar l-am oprit ca sa nu se arda prea tare bezeaua.

Puteti sa adaugati in bezea, daca doriti, un plic de zahar vanilat, iar in umplutura omletei cateva picaturi de esenta de rom.

A fost un gust surprinzator, rafinat si a mers foarte bine cu un pahar de vin rosu dulce de Bordeaux. Daca nu aveti, merge si o sampanie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise