Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 1 varf de cutit de sare, iar galbenusurile se amesteca cu faina si zerul pana ce se obtine un aluat subtire. Se incorporeaza albusurile batute in aluat, iar din aluat se formeaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt 4 cercuri cu diametrul de 12 cm. Se dau omletele la cuptorul incins la 200° si se coc aproximativ 10 minute. Se rastoarna imediat pe un servet de bucatarie si se indeparteaza hartia. Se pliaza omletele in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarma apasandu-i cu sucitorul. Se amesteca afinele curatate (sau decongelate) cu branza de vaci si cu zaharul, se incorporeaza biscuitii sfaramati si cu aceasta compozitie se umplu omletele. La urma, se presara cu zahar pudra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii