autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Omleta cu branza de vaci si afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru omlete - 3 oua, , sare, , 125 g faina de grau, , 150 ml zer., Pentru umplutura: 50 g biscuiti, , 300 g afine (proaspete sau congelate), , 500 g branza slaba de vaci, , 3 linguri zahar tos, , putin zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 1 varf de cutit de sare, iar galbenusurile se amesteca cu faina si zerul pana ce se obtine un aluat subtire. Se incorporeaza albusurile batute in aluat, iar din aluat se formeaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt 4 cercuri cu diametrul de 12 cm. Se dau omletele la cuptorul incins la 200° si se coc aproximativ 10 minute. Se rastoarna imediat pe un servet de bucatarie si se indeparteaza hartia. Se pliaza omletele in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarma apasandu-i cu sucitorul. Se amesteca afinele curatate (sau decongelate) cu branza de vaci si cu zaharul, se incorporeaza biscuitii sfaramati si cu aceasta compozitie se umplu omletele. La urma, se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu branza de vaci si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata

Muffins cu fulgi de ciocolata

Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul iar margarina am topit-o in lapte.Am combinat apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    Cred ca are un gust foarte interesant.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru omlete - 3 oua
  • sare
  • 125 g faina de grau
  • 150 ml zer.
  • Pentru umplutura: 50 g biscuiti
  • 300 g afine (proaspete sau congelate)
  • 500 g branza slaba de vaci
  • 3 linguri zahar tos
  • putin zahar pudra.

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Cred ca are un gust foarte interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu magiun de prune