autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Omleta cu branza de vaci si afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru omlete - 3 oua, , sare, , 125 g faina de grau, , 150 ml zer., Pentru umplutura: 50 g biscuiti, , 300 g afine (proaspete sau congelate), , 500 g branza slaba de vaci, , 3 linguri zahar tos, , putin zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 1 varf de cutit de sare, iar galbenusurile se amesteca cu faina si zerul pana ce se obtine un aluat subtire. Se incorporeaza albusurile batute in aluat, iar din aluat se formeaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt 4 cercuri cu diametrul de 12 cm. Se dau omletele la cuptorul incins la 200° si se coc aproximativ 10 minute. Se rastoarna imediat pe un servet de bucatarie si se indeparteaza hartia. Se pliaza omletele in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarma apasandu-i cu sucitorul. Se amesteca afinele curatate (sau decongelate) cu branza de vaci si cu zaharul, se incorporeaza biscuitii sfaramati si cu aceasta compozitie se umplu omletele. La urma, se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu branza de vaci si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

Foaia am facut-o amestecand intr-un castron toate ingredientele.Am framantat pana nu s-a mai lipit

7 voturi    3 comentarii
1h 1 min
Dulciuri diverse
Gem de zmeura si cirese

Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    Cred ca are un gust foarte interesant.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru omlete - 3 oua
  • sare
  • 125 g faina de grau
  • 150 ml zer.
  • Pentru umplutura: 50 g biscuiti
  • 300 g afine (proaspete sau congelate)
  • 500 g branza slaba de vaci
  • 3 linguri zahar tos
  • putin zahar pudra.

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Cred ca are un gust foarte interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gogoase