autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Omleta cu branza de vaci si afine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru omlete - 3 oua, , sare, , 125 g faina de grau, , 150 ml zer., Pentru umplutura: 50 g biscuiti, , 300 g afine (proaspete sau congelate), , 500 g branza slaba de vaci, , 3 linguri zahar tos, , putin zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 1 varf de cutit de sare, iar galbenusurile se amesteca cu faina si zerul pana ce se obtine un aluat subtire. Se incorporeaza albusurile batute in aluat, iar din aluat se formeaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt 4 cercuri cu diametrul de 12 cm. Se dau omletele la cuptorul incins la 200° si se coc aproximativ 10 minute. Se rastoarna imediat pe un servet de bucatarie si se indeparteaza hartia. Se pliaza omletele in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarma apasandu-i cu sucitorul. Se amesteca afinele curatate (sau decongelate) cu branza de vaci si cu zaharul, se incorporeaza biscuitii sfaramati si cu aceasta compozitie se umplu omletele. La urma, se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu branza de vaci si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    Cred ca are un gust foarte interesant.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru omlete - 3 oua
  • sare
  • 125 g faina de grau
  • 150 ml zer.
  • Pentru umplutura: 50 g biscuiti
  • 300 g afine (proaspete sau congelate)
  • 500 g branza slaba de vaci
  • 3 linguri zahar tos
  • putin zahar pudra.

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Cred ca are un gust foarte interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Crema de ciocolata