Omleta cu ciuperci

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 ciuperca champignon (mai marisoara)
  • 1 lingura de mozzarella rasa
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru ca am mancat aceasta omleta cu o salata de rosii simpla, dar cu gust, am inceput cu aceasta, ca sa aiba timp sa stea putin la rece. Am taiat cuburi o rosie, am adaugat putin patrunjel verde tocat, sare, piper si ulei de masline extravirgin. Mergea si un fir fraged de ceapa verde, dar nu am avut la indemana. Se amesteca bine toate si se da la frigider pana in momentul servirii.

Ciuperca se curata bine cu un servet umed. Folosim doar palaria pe care o taiem lamele.

Intr-o tigaie antiaderenta se pun o lingurita de ulei si o bucatica foarte mica de unt. In acest amestec, cand este usor incins, se aseaza feliile de ciuperci si se frig bine. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se intorc pe partea cealalata. In acest moment se adauga cele doua oua, batute bine cu un strop de sare. Se lasa sa se coaca sub capac pana se coaguleaza ouale, fara sa se intareasca prea tare.

Se scoate pe o farfurie, se presara deasupra mozzarella rasa si se pliaza in doua. Omleta fiind fierbinte, mozzarella se topeste repede. Pe cealalta jumatate de farfurie se pune salata de rosii si... pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor