autor:

Fara foto

» » Aperitive

Omleta cu dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 persoane): 400 g dovlecei, , 1 ceapa rosie mica, , 1 catel de usturoi, , 2 linguri ulei, , 1/2-1 lingurita nucsoara rasa, , sare, , piper proaspat macinat, , 5 crengute cimbru, , 3 oua, , 75 ml smantana dulce subtire

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe razatoarea de legume). Se taie ceapa marunt, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste impreuna cu feliile de dovlecei. Se adauga catelul de usturoi curatat si zdrobit, nucsoara rasa, sare si piper, se acopera tigaia cu un capac si se dunstuiesc legumele inca 3 minute. Intre timp se spala cimbrul, se toaca, se amesteca bine cu ouale si smantana, se gusta compozitia de sare si piper si se toarna peste dovlecei. Se lasa sa se-ntareasca (cu capac) circa 7 minute, intorcandu-se si pe partea cealalta ca sa se rumeneasca. Omleta se taie in doua si se serveste pe farfurii incalzite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta Hazlie

Omleta Hazlie

Se spala ardeiul si se taie cubulete, la fel si ceapa se taie foarte mica. Kaiser-ul se taie cubulete

9 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci

Pentru ca am mancat aceasta omleta cu o salata de rosii simpla, dar cu gust, am inceput cu aceasta,

9 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): 400 g dovlecei
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1/2-1 lingurita nucsoara rasa
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 5 crengute cimbru
  • 3 oua
  • 75 ml smantana dulce subtire

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta cu bacon si rosii