autor:

Fara foto

» » Aperitive

Omleta cu dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 persoane): 400 g dovlecei, , 1 ceapa rosie mica, , 1 catel de usturoi, , 2 linguri ulei, , 1/2-1 lingurita nucsoara rasa, , sare, , piper proaspat macinat, , 5 crengute cimbru, , 3 oua, , 75 ml smantana dulce subtire

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe razatoarea de legume). Se taie ceapa marunt, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste impreuna cu feliile de dovlecei. Se adauga catelul de usturoi curatat si zdrobit, nucsoara rasa, sare si piper, se acopera tigaia cu un capac si se dunstuiesc legumele inca 3 minute. Intre timp se spala cimbrul, se toaca, se amesteca bine cu ouale si smantana, se gusta compozitia de sare si piper si se toarna peste dovlecei. Se lasa sa se-ntareasca (cu capac) circa 7 minute, intorcandu-se si pe partea cealalta ca sa se rumeneasca. Omleta se taie in doua si se serveste pe farfurii incalzite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ciuperci cu mozzarela, la cuptor

Ciuperci cu mozzarela, la cuptor

Se curata ciupercile , se scot si cotoarele care se taie cubulete.Se indeparteaza si lamelele maronii

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Chec sarat ca la bunica

Chec sarat ca la bunica

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga

21 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): 400 g dovlecei
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1/2-1 lingurita nucsoara rasa
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 5 crengute cimbru
  • 3 oua
  • 75 ml smantana dulce subtire

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Omleta a la Primavera