autor:

carmenela

» » Aperitive

Omleta cu flori de dovleac

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
pentru 2 persoane:, - 30 flori de dovleac prospete, nu mature, - 4 oua, - sare, piper dupa gust, - ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati florile si uscati-le, scoateti pistilul din interior, le taiati in fisii si le puneti la fript in tigaie cu putin ulei si sare pina se inmoaie.
Bateti ouale cu sare si piper si adaugati florile cind sunt gata.
Intr-o tigaie cu ulei incins puneti compozitia obtinuta si prajiti pe ambele parti.
Ca sa intoarceti omleta bine va puteti folosi de o farfurie intinsa mare sau de un capac, sau puteti folosi setul de tigai ce se inchid ca un cuptor...
Daca va place puteti adauga si citeva hamsii din ulei la inceput inainte de frigerea florilor, in acest caz adaugati putina sare...
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu flori de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua de paste

Oua de paste

Ouale se scot cu o jumatate de ora din frigider, se spala, pentru a fi degresate, si se pun la fiert

6 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Cosulete din sunca cu oua

Cosulete din sunca cu oua

In formele de briosa se pun feliile de sunca taiate in forma de cosulet.Se baga in cuptorul incins

1 vot    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Nu stiu daca mai sunt flori anul acesta, imi pare rau ca nu am preparat, sunt curioasa cum sunt.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Este buna!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Interesanta combinatie...nu am mancat niciodata... De aceea imi place mie omleta,daca ai imaginatie,o combini in fel si chip...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O reteta grozava,o sa o incerc ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte frumos.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Ft buna reteta ,la fel procedez si eu,dar mai adaug si cateva felii de dovlecel!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Intereaant. Ador omleta, am sa incerc si reteta asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • - 30 flori de dovleac prospete
  • nu mature
  • - 4 oua
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - ulei

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Nu stiu daca mai sunt flori anul acesta, imi pare rau ca nu am preparat, sunt curioasa cum sunt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Quiche Lorraine (varianta traditionala)