Omleta cu nectarine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine,
  • 5 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 100 ml smantana proaspata,
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 pahar de lapte,
  • 120 g unt,
  • sucul de la o lamaie,
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Bateti ouale cu o furculita, impreuna cu zaharul, pana devin ca o spuma. - Amestecati faina cu praful de copt si sarea si incorporati-le in oua. Adaugati paharul de lapte si smantana. Amestecati bine cu furculita. - Spalati si stergeti lamaia, radeti-o pe razatoarea mica, apoi taiati-o si stoarceti-i sucul. Spalati nectarinele si taiati-le in sferturi mai mari. - Topiti 100 g de unt intr-o craticioara si adaugati-l peste compozitia de oua. Amestecati. - Puneti untul ramas sa se incinga intr-o tigaie mare, caliti (pana se auresc) nectarinele, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie. Varsati ouale peste nectarine, intindeti-le omogen in tigaie cu o spatula de lemn si lasati-le sa se inchege putin. Micsorati focul si cu ajutorul spatulei faceti astfel ca partile mai crude ale omletei sa ajunga la fund, pentru a se praji omogen. Coacerea dureaza 4-5 minute (compozitia trebuie sa ramana moale). Mutati omleta pe un platou si serviti-o calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise