autor:

Fara foto

» » Aperitive

Omleta cu nectarine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine, , 5 oua, , 6 linguri de zahar, , 2 linguri de faina, , 100 ml smantana proaspata, , 1 plic de praf de copt, , 1 pahar de lapte, , 120 g unt, , sucul de la o lamaie, , un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Bateti ouale cu o furculita, impreuna cu zaharul, pana devin ca o spuma. - Amestecati faina cu praful de copt si sarea si incorporati-le in oua. Adaugati paharul de lapte si smantana. Amestecati bine cu furculita. - Spalati si stergeti lamaia, radeti-o pe razatoarea mica, apoi taiati-o si stoarceti-i sucul. Spalati nectarinele si taiati-le in sferturi mai mari. - Topiti 100 g de unt intr-o craticioara si adaugati-l peste compozitia de oua. Amestecati. - Puneti untul ramas sa se incinga intr-o tigaie mare, caliti (pana se auresc) nectarinele, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie. Varsati ouale peste nectarine, intindeti-le omogen in tigaie cu o spatula de lemn si lasati-le sa se inchege putin. Micsorati focul si cu ajutorul spatulei faceti astfel ca partile mai crude ale omletei sa ajunga la fund, pentru a se praji omogen. Coacerea dureaza 4-5 minute (compozitia trebuie sa ramana moale). Mutati omleta pe un platou si serviti-o calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Salata boeuf floarea soarelui

Salata boeuf floarea soarelui

Zarzavatul fiert se taie marunt la fel si carnea fiarta. Muraturile se taie si ele cubulete. Maioneza

22 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

17 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    O reteta interesanta !

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    O reteta inedita ptr. mine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    O reteta interesanta si chiar potrivita pentru un mic dejun copios...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml smantana proaspata
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 pahar de lapte
  • 120 g unt
  • sucul de la o lamaie
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Scob