autor:

Fara foto

» » Aperitive

Omleta cu praz si conopida

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 400 g praz, , 2 catei de usturoi, , 10 linguri ulei de masline, , 8 oua mai mici, , 75 g cascaval ras, , 200 g smantana, , piper, , 10 g unt, , 800 g conopida, , sare, , 100 g ceapa (arpagic), , 1/2 legatura busuioc, , 200 g rosii, , 2 linguri otet aromat.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata tulpinile de praz de frunzele exterioare, se taie in doua, se spala si apoi se taie fasii subtiri doar partile albe si verzi deschis. Usturoiul curatat se toaca marunt si jumatate din el se caleste in 2 linguri de ulei impreuna cu prazul, circa 1-2 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale cu 60 g cascaval ras si cu smantana, se pipereaza si se incorporeaza prazul. Se unge cu unt o forma de budinca de 30x20 cm, se toarna in ea compozitia, se presara cu cascavalul ramas si se da omleta 30-35 de minute la cuptorul incins la 180ş.
Se curata conopida, se desfac buchetele, se fierbe 2-3 minute in apa cu sare, se tine putin sub jetul de apa rece si se lasa intr-o strecuratoare sa se raceasca.
Se curata ceapa si se toaca marunt, se aleg frunzulitele de busuioc si se taie fasiute, iar rosiile oparite se curata de pielita si se taie cubulete. Se amesteca rosiile cu usturoiul ramas, cu ceapa, cu busuiocul, cu otetul si cu restul de ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se incorporeaza buchetelele de conopida in sosul de rosii, care se serveste apoi impreuna cu omleta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu praz si conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua ochiuri in cuib de cartofi si cascaval

Oua ochiuri in cuib de cartofi si cascaval

Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc. Amestecam piureul

4 voturi    3 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

17 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 400 g praz
  • 2 catei de usturoi
  • 10 linguri ulei de masline
  • 8 oua mai mici
  • 75 g cascaval ras
  • 200 g smantana
  • piper
  • 10 g unt
  • 800 g conopida
  • sare
  • 100 g ceapa (arpagic)
  • 1/2 legatura busuioc
  • 200 g rosii
  • 2 linguri otet aromat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Cosulete umplute