autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Omleta sufleu cu ciocolata si pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua, , 1 1/2 para, , 1/2 lamaie, , coaja de portocala confiata, , 50 g ciocolata amaruie, , 2 linguri faina, , 1 plic praf de copt, , 5 linguri zahar pudra, , 1 lingura zahar tos, , 300 ml frisca nebatuta, , 120 g unt, , 2 linguri alcool de pere, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Bateti ouale circa 2 minute cu zaharul pudra si incorporati, amestecand intruna, faina, sarea si praful de copt. Turnati peste ele frisca nebatuta si alcoolul, adaugati coaja de portocala si lasati aluatul sa stea la rece 30 de minute.
Taiati ciocolata aschii subtiri. Curatati para, taiati-o cubulete si stropiti-o cu o lingurita cu zeama de lamaie.
Puneti sa se topeasca intr-o craticioara 90 g de unt si incorporati-l in aluat.
Caliti cubuletele de para in untul ramas (la foc mic), turnati peste ele aluatul si lasati-l sa se inchege, pe foc, aproximativ doua minute. Dati focul mai mic si mai lasati-l 5-6 minute sa se patrunda.
Rasturnati omleta pe un platou, presarati-o cu aschii de ciocolata si zahar tos si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta sufleu cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat. Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Gem de macese

Gem de macese

Macesele spalate,se pun intr-o oala cu apa si se lasa la fiert pana sunt moi;dupa ce s-au racit,se

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua
  • 1 1/2 para
  • 1/2 lamaie
  • coaja de portocala confiata
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar tos
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 120 g unt
  • 2 linguri alcool de pere
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS