autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Omleta sufleu cu ciocolata si pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua, , 1 1/2 para, , 1/2 lamaie, , coaja de portocala confiata, , 50 g ciocolata amaruie, , 2 linguri faina, , 1 plic praf de copt, , 5 linguri zahar pudra, , 1 lingura zahar tos, , 300 ml frisca nebatuta, , 120 g unt, , 2 linguri alcool de pere, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Bateti ouale circa 2 minute cu zaharul pudra si incorporati, amestecand intruna, faina, sarea si praful de copt. Turnati peste ele frisca nebatuta si alcoolul, adaugati coaja de portocala si lasati aluatul sa stea la rece 30 de minute.
Taiati ciocolata aschii subtiri. Curatati para, taiati-o cubulete si stropiti-o cu o lingurita cu zeama de lamaie.
Puneti sa se topeasca intr-o craticioara 90 g de unt si incorporati-l in aluat.
Caliti cubuletele de para in untul ramas (la foc mic), turnati peste ele aluatul si lasati-l sa se inchege, pe foc, aproximativ doua minute. Dati focul mai mic si mai lasati-l 5-6 minute sa se patrunda.
Rasturnati omleta pe un platou, presarati-o cu aschii de ciocolata si zahar tos si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta sufleu cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Mod de preparare Se spala bine merele. Se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit foarte ascutit,

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua
  • 1 1/2 para
  • 1/2 lamaie
  • coaja de portocala confiata
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar tos
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 120 g unt
  • 2 linguri alcool de pere
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Lava cake