autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Omleta sufleu cu ciocolata si pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua, , 1 1/2 para, , 1/2 lamaie, , coaja de portocala confiata, , 50 g ciocolata amaruie, , 2 linguri faina, , 1 plic praf de copt, , 5 linguri zahar pudra, , 1 lingura zahar tos, , 300 ml frisca nebatuta, , 120 g unt, , 2 linguri alcool de pere, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Bateti ouale circa 2 minute cu zaharul pudra si incorporati, amestecand intruna, faina, sarea si praful de copt. Turnati peste ele frisca nebatuta si alcoolul, adaugati coaja de portocala si lasati aluatul sa stea la rece 30 de minute.
Taiati ciocolata aschii subtiri. Curatati para, taiati-o cubulete si stropiti-o cu o lingurita cu zeama de lamaie.
Puneti sa se topeasca intr-o craticioara 90 g de unt si incorporati-l in aluat.
Caliti cubuletele de para in untul ramas (la foc mic), turnati peste ele aluatul si lasati-l sa se inchege, pe foc, aproximativ doua minute. Dati focul mai mic si mai lasati-l 5-6 minute sa se patrunda.
Rasturnati omleta pe un platou, presarati-o cu aschii de ciocolata si zahar tos si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta sufleu cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri dulci umplute

Cornuri dulci umplute

Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca

10 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si alune

Fursecuri cu ciocolata si alune

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua
  • 1 1/2 para
  • 1/2 lamaie
  • coaja de portocala confiata
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar tos
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 120 g unt
  • 2 linguri alcool de pere
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Briose (cupcakes) Black&White