Ingrediente
300g cartofi, 100g bacon, 1 ardei gras rosu (mic), 1 lingura ulei, 1 ceapa mare, sare, piper macinat, 1 legatura arpagic, 6 oua, 5 linguri lapte, 1 lingura faina alba, nucsoara rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
2 Se toaca baconul fara sorici. Se curata ardeiul, se spala si se toaca in cubulete mici. Se prajeste baconul intr-o tigaie, in ulei, la foc mic, apoi se adauga peste ceapa curatata si se toaca marunt.
3 Se adauga cubuletele de ardei si cartofi si se condimenteaza su sare si piper
4 Se spala si se toaca arpagicul. Se bat bine ouale, se adauga laptele si faina, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate de arpagic.
5 Se toarna amestecul de oua in tigaie aprox. 10 minute, astfel incat partea superioara sa fie usor gelatinoasa. Se aluneca omleta pe un platou si se presara deasupra restul de arpagic. Se taie in felii si se serveste. Se potriveste cu salata de rosii si bere rece.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
O mancare satioasa si gustoasa!