Omleta taraneasca aromata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g cartofi
  • 100g bacon
  • 1 ardei gras rosu (mic)
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mare
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura arpagic
  • 6 oua, 5 linguri lapte
  • 1 lingura faina alba
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

1 Se spala cartofii si se pun intr-o cantitate suficienta de apa, astfel incat sa fie acoperiti. Se firb acoperit aprox. 30 de minute, apoi se lasa la racit. Se curata si se taie in cubulete mici.

2 Se toaca baconul fara sorici. Se curata ardeiul, se spala si se toaca in cubulete mici. Se prajeste baconul intr-o tigaie, in ulei, la foc mic, apoi se adauga peste ceapa curatata si se toaca marunt.

3 Se adauga cubuletele de ardei si cartofi si se condimenteaza su sare si piper

4 Se spala si se toaca arpagicul. Se bat bine ouale, se adauga laptele si faina, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate de arpagic.

5 Se toarna amestecul de oua in tigaie aprox. 10 minute, astfel incat partea superioara sa fie usor gelatinoasa. Se aluneca omleta pe un platou si se presara deasupra restul de arpagic. Se taie in felii si se serveste. Se potriveste cu salata de rosii si bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor