autor:

Fara foto

» » Aperitive

Omleta taraneasca aromata

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
300g cartofi, 100g bacon, 1 ardei gras rosu (mic), 1 lingura ulei, 1 ceapa mare, sare, piper macinat, 1 legatura arpagic, 6 oua, 5 linguri lapte, 1 lingura faina alba, nucsoara rasa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se spala cartofii si se pun intr-o cantitate suficienta de apa, astfel incat sa fie acoperiti. Se firb acoperit aprox. 30 de minute, apoi se lasa la racit. Se curata si se taie in cubulete mici.

2 Se toaca baconul fara sorici. Se curata ardeiul, se spala si se toaca in cubulete mici. Se prajeste baconul intr-o tigaie, in ulei, la foc mic, apoi se adauga peste ceapa curatata si se toaca marunt.

3 Se adauga cubuletele de ardei si cartofi si se condimenteaza su sare si piper

4 Se spala si se toaca arpagicul. Se bat bine ouale, se adauga laptele si faina, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate de arpagic.

5 Se toarna amestecul de oua in tigaie aprox. 10 minute, astfel incat partea superioara sa fie usor gelatinoasa. Se aluneca omleta pe un platou si se presara deasupra restul de arpagic. Se taie in felii si se serveste. Se potriveste cu salata de rosii si bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta taraneasca aromata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu ceapa

Omleta cu ceapa

Taiem ceapa bucati mici si o punem la calit in ulei. Intr-un castron spargem ouale si adaugam 2 linguri

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Rulouri picante cu branza

Rulouri picante cu branza

1)Amesteci galbenusurile cu fainna, laptele si praful de sare, adaugi albusurile batute spumasi torni

5 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    O mancare satioasa si gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300g cartofi
  • 100g bacon
  • 1 ardei gras rosu (mic)
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper macinat
  • 1 legatura arpagic
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura faina alba
  • nucsoara rasa

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O mancare satioasa si gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua posate in sos de rosii