autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Ora 12 de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2018

Ingrediente
Pentru blat:, 250 g unt, 5 linguri de zahăr, 5 ouă, 1 linguriţă esenţă naturală de vanilie de Madagascar Dr. Oetker, 10 linguri lapte, 1 vârf de linguriţă sare, 2 linguri cacao, 162 g făină, 1 plic praf de copt, , Pentru sirop:, 400 ml apă, 3 linguri zahăr, 2 linguriţe esenţă de rom, , Pentru glazură:, 100 g ciocolată neagră, 50 g frişcă lichidă, Opţional:, lapte după gust, , În plus:, puţină ciocolată pentru ras

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare



Blatul:

Se freacă untul cu zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, esenţă de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, praful de copt şi se amestecă bine.

Se obţine o compoziţie cremoasă (ca la negresă doar că folosim şi gălbenuşurile şi albuşurile la blat) care se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.



Siropul:

Se prepară siropul din apă şi zahăr, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom, se lasă la răcit.



Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine pufoasă, dar nici moale, nici tare.



Glazura:

Se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă (având grijă să nu fiarbă), se dă de pe foc, se adaugă ciocolata mărunţită şi se amestecă până se topeşte ciocolata. Pentru că mie mi s-a părut prea densă, iar gustul de ciocolată prea puternic, am adăugat 2 linguri de lapte rece şi am amestecat (nu e nevoie să reîncălziţi, se va omogeniza frumos). Se lasă la răcit 1-2 minute, apoi se toarnă glazura peste fiecare pătrat.



Se lasă un pic să se închege glazura, apoi se decorează fiecare pătrat cu frişcă. La final, se rade puţină ciocolată peste fiecare prăjitură.

Se dă la rece până la servire.



Sfaturi:

Nu exageraţi cu esenţa de rom, pentru a nu acoperi celelalte arome ale prăjiturii.

Dacă glazura s-a întărit şi o doreaţi mai subţire, la fel, o puteţi subţia cu puţin lapte.

Aveţi grijă să distanţaţi prăjiturile, atunci când le glazuraţi, pentru a se putea prelinge frumos glazura.





Timp de coacere: 30 min

Timp de pregătire: 1h

Porţii: 16 (tava mea are 25x25 cm)



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/ora-12-de-casa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ora 12 de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Prajitura Orion

Prajitura Orion

Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana , 19 ianuarie 2018

    Foarte, foarte buneeeee .

  • Fara foto

    Elena , 17 ianuarie 2018

    Foarte bune.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 ouă
  • 1 linguriţă esenţă naturală de vanilie de Madagascar Dr. Oetker
  • 10 linguri lapte
  • 1 vârf de linguriţă sare
  • 2 linguri cacao
  • 162 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguriţe esenţă de rom
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g frişcă lichidă
  • Opţional:
  • lapte după gust
  • În plus:
  • puţină ciocolată pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mariana

Foarte, foarte buneeeee .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate