autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Orange Fudge

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
- 75 grame zahar brun sau muscovado, - 30 grame nuci maruntite, - 300 grame ciocolata alba, - un praf sare roz de Himalaya, - 50 ml frisca lichida, - coaja de la o portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Am pregatit ingredientele frumusel si am caramelizat zaharul inr-o tigaie, iar apoi am turnat peste zahar si nucile. Urmatorul pas: am transferat aharul caramelizat si nucile pe o hartie de copt intr-o tava, iar deasupra am mai pus o hartie de copt, am nivelat si cu sucitorul am zdrobit cat am putut de bine. Se lasa la racit, dupa care se pune in mojar si se piseaza pana se face praf.
La bain-marie am topit ciocolata alba si am adaugat frisca lichida, amestecand cu un tel pana la omogenizare. Atentie! In functie de tipul de ciocolata, adaugati poate o lingura de frisca lichida in plus. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, matasoasa si nu foarte lichida. Puneti la final si coaja de portocala rasa si amestecati sa se incorporeze.
Amestecati ciocolata cu praful de zahar si nuci si turnati compozitia asfel obtinuta in formele de silicon. Lasati la racit pentru 3-4 ore si serviti cu placere maxima.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange Fudge" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri simple cu cocos

Fursecuri simple cu cocos

In oala mixerului se freaca oul cu zaharul si cu uleiul pana devine o crema spumoasa sau pana nu

4 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

    Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Mii de multumiri si succes la fudge ;)

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Fine si gustoase, iar fotografiile super faine ! Felicitari, Daciana !... O salvez.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 75 grame zahar brun sau muscovado
  • - 30 grame nuci maruntite
  • - 300 grame ciocolata alba
  • - un praf sare roz de Himalaya
  • - 50 ml frisca lichida
  • - coaja de la o portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)

Mii de multumiri si succes la fudge ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca vegana de chia