autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Orange Fudge

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
- 75 grame zahar brun sau muscovado, - 30 grame nuci maruntite, - 300 grame ciocolata alba, - un praf sare roz de Himalaya, - 50 ml frisca lichida, - coaja de la o portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Am pregatit ingredientele frumusel si am caramelizat zaharul inr-o tigaie, iar apoi am turnat peste zahar si nucile. Urmatorul pas: am transferat aharul caramelizat si nucile pe o hartie de copt intr-o tava, iar deasupra am mai pus o hartie de copt, am nivelat si cu sucitorul am zdrobit cat am putut de bine. Se lasa la racit, dupa care se pune in mojar si se piseaza pana se face praf.
La bain-marie am topit ciocolata alba si am adaugat frisca lichida, amestecand cu un tel pana la omogenizare. Atentie! In functie de tipul de ciocolata, adaugati poate o lingura de frisca lichida in plus. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, matasoasa si nu foarte lichida. Puneti la final si coaja de portocala rasa si amestecati sa se incorporeze.
Amestecati ciocolata cu praful de zahar si nuci si turnati compozitia asfel obtinuta in formele de silicon. Lasati la racit pentru 3-4 ore si serviti cu placere maxima.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange Fudge" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie in jumatati si se curata de seminte,şi se taie

14 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

    Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Mii de multumiri si succes la fudge ;)

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Fine si gustoase, iar fotografiile super faine ! Felicitari, Daciana !... O salvez.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 75 grame zahar brun sau muscovado
  • - 30 grame nuci maruntite
  • - 300 grame ciocolata alba
  • - un praf sare roz de Himalaya
  • - 50 ml frisca lichida
  • - coaja de la o portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)

Mii de multumiri si succes la fudge ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fagure