autor:

sorina gabriela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Orangen Muffin

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2011

Ingrediente
150ml nectar de portocale, 2 oua, 100ml ulei,150g zahar pudra,o lingurita coaja de portocala confiata sau coaja rasa proaspat, 2 plicuri zahar vanilat, un plic praf de copt ,500g faina., - surpriza acestor Muffi, pentru ca sunt foarte dulci si aromate, foarte albe ,m-am gandit sa le imbunatatesc aroma cu ceva negru si amarui.. Biscuiti Oreo sunt cunoscuti, dar eu am folosit biscuiti Blak and White.Acesti biscuiti le-a dat o tenta amaruie, care in combinatia cu gustul dulce si strident de portocala, este ceva de vis.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mixam cele 2 oua cu zaharul si un praf de sare. Peste ele punem uleiul,nectarul de portocale , zaharul vanilar si o lingurita de coaja de portocala.Dupa circa 3-4 minute de mixat ,punem faina in care am pus si praful de copt . Mai mixam pana se incorporeaza si turnam compozitia intr-o cana gradata ,pentru a ne fii mai usor la turnat in formele de Muffin.
Punem hartia speciala pentru Muffin in forme si turnam compozitia cam la jumatate.Peste ele punem cate un bisuite cu crema si turnam compozitia pana la nivelul formelor.
Dam la cuptor la temperatura de 170 de grade pentru 15-20 de minute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orangen Muffin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam,

7 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu branza si caise

Blat: Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si

11 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    petro25 (Maestru bucatar) , 20 noiembrie 2013

    Nu va recomand s-o incercati in varianta asta, esec total, am pus la aluat doar 400 gr de faina si tot foarte gros a iesit...a rezultat o pierdere de vreme...

  • Fara foto

    Petronela Ples , 20 noiembrie 2013

    Nu va recomand s-o incercati in varianta asta, esec total, am pus la aluat doar 400 gr de faina si tot foarte gros a iesit...a rezultat o pierdere de vreme...

  • Fara foto

    Anna , 17 octombrie 2013

    Se poate folosi efectiv sucul de portocale, adică portocale stoarse

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

      Ce frumoase!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Da, Adelina . Pentru contrast si culoare poti incerca cu seminte de mac.Dar gustul , contrastul de arome nu v-a fi acelasi. Cu drag, Gabi.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      O sa le încerc, mă gândesc să pun seminţe de mac pentru contrast!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Eu nu cred ca voi satura vreodata de prajiturelele astea...yumi,yumi. Foarte bune ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Hmmm...ce deliciu!

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Superbe !!! M-am indragostit de aceste muffins :))) Cat de pofta imi e nu iti mai spun ... :)) Merci de reteta ! :*:*:*

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

      Ce buni sunt :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 150ml nectar de portocale
  • 2 oua
  • 100ml ulei,150g zahar pudra,o lingurita coaja de portocala confiata sau coaja rasa proaspat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic praf de copt ,500g faina.
  • - surpriza acestor Muffi
  • pentru ca sunt foarte dulci si aromate
  • foarte albe ,m-am gandit sa le imbunatatesc aroma cu ceva negru si amarui.. Biscuiti Oreo sunt cunoscuti
  • dar eu am folosit biscuiti Blak and White.Acesti biscuiti le-a dat o tenta amaruie
  • care in combinatia cu gustul dulce si strident de portocala
  • este ceva de vis.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

petro25 (Maestru bucatar)

Nu va recomand s-o incercati in varianta asta, esec total, am pus la aluat doar 400 gr de faina si tot foarte gros a iesit...a rezultat o pierdere de vreme...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Inimioare cu gutui si merisoare