autor:

I. Mircescu

» » Retete vegetariene

Orez aromat

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
1 morcov, 1/2 catel usturoi, 250 g orez, ulei masline, sare/delikat, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline. Se lasa la foc potrivit 10 min, dupa care se aduga orezul si o cana apa. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la foc potrivit si se adauga apa de fiecare data cand scade pana cand orezul este bine fiert si se dezlipeste usor din tigaie.
Este excelent simplu, ca si mancare de post, sau garnitura pentru fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita.

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 17 aprilie 2015

    când dați rețete cu orez spuneți și ce tip de orez trebuie folosit

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    este o reteta foarte buna,dar eu sunt de parere ca usturoiul ar trebui scos de la prajit dupa cateva minute,oricum ramane gustul,sau daca nu taiat felii subtiri si pus cu 5 minute inainte de a fi gata preparatul.uleiul de masline poate fi pus la sfarsit,crud,da un gust deosebit.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

    Cam la doua saptamani prepar si eu o reteta de orez, aproximativ la fel ca a ta, dar eu nu pun ulei de masline. De data aceasta voi prepara reteta ta care mi se pare gustoasa dar si aratoasa. Bravo, felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Usor de preparat reteta asta. Cand nu mai stii ce sa faci de mancare, e o idee buna.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Da, este bun si eu obisnuiesc sa fac aceasta reteta cand trebuie sa pregatesc repede ceva de mancare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Delicios si rapid !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Simplu...usor ....si gustos !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

38 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Spaghete cu pui si ciuperci

Spaghete cu pui si ciuperci

Se fierb spaghetele conform indicatiilor dupa pachet in apa in care s-au adaugat cateva picaturi

10 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza

costy1969 (Chef de cuisine)

este o reteta foarte buna,dar eu sunt de parere ca usturoiul ar trebui scos de la prajit dupa cateva minute,oricum ramane gustul,sau daca nu taiat felii subtiri si pus cu 5 minute inainte de a fi gata preparatul.uleiul de masline poate fi pus la sfarsit,crud,da un gust deosebit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

Se curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu apa rece, sare dupa gust, ierburile

0 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Un alt fel de piure