Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 14 martie 2014
Ingrediente
Orezul salbatic cu bob lung sau cel rosu si negru nu este pe gustul tuturor, fierberea lor este diferita si oricum ramane putin al dente fata de orezul nostru pufos.Eu il folosesc mult la preparatele chinezesti si la garnituri asa ca daca nu este pe gustul dumneavoastra nu-l incercati., , 1 castron mic de mazare, 2 cepe mari, Albitura, 1 dovlecel mic, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 morcov, Orez alb, Orez rosu, Orez negru, Curry, Sos de soia dulce, Sos de soia sarat, 1 bucata ghimbir proaspat
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Ceapa, albitura si ardeiul se toaca marunt. Ghimbirul curatat se taie felii subtiri. Morcovul se da prin razatoarea mica si dovlecelul se taie cubulete. Se spala o cana de orez (amestec in parti egale de orez alb, rosu si negru). Se caleste ceapa in ulei incins, ghimbirul, ardeiul si morcovul. Calim apoi si orezul bine scurs. Adaugam si dovlecelul si la urma mazarea. Stingem cu supa de carne fierbinte (supa de legume daca o faceti de post). Lasam sa fiarba si la urma adaugam condimente, sos de soia dulce si putin sos sarat. Nu este necesar sa adaugam sare caci sosul de soia este destul de sarat.Gustam cele trei feluri de orez si lasam pana au fiert toate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez asortat cu legume" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de post
Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.
Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45
301 voturi
32 comentarii
1h
Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate