autor:

Piri Piri e Canela

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez Basmati cu Morcovi

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 24 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 24 mai 2011

Ingrediente
1 canã orez Basmati, 1-2 morcovi rasi, 2-3 cãtei de usturoi, sare, ulei de mãsline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Orezul este alimentul principal în Asia...le distingem în comert dupã tipurile de bob ( 9 tipuri).

Orezul cu bobul lung/ Orezul aromatic are cca. 6 mm în lungime; se pãstreazã întreg ( granulat) dupã fierbere.
Orezul Basmati indian si orezul Jasmin sunt incluse în aceastã categorie.

Dacã preferati orezul aromatic simplu :
Reteta bazicã:

1) Pune orezul într-o strecurãtoare si spalã bine cu apã rece, lasã la scurs.

2)Pune într-un recipient, 1 canã de orez si 1 canã si jumãtate de apã ( cantitate pt. 2 persoane, dacã folosim cãni mici).

3)Câteva seminte de cardamom ar intensifica gustul, puteti pune.
Pune la fiert, la foc mic cu capac.

4)Nu lãsa sã fiarbã mult, sã sece apa.
Ia de pe foc si lasã sã se umfle cca. 15 min.

Se poate servi cu diverse mâncãruri cu curry, peste si fructe de mare, pui...

Eu am pregãtit orez ca garniturã pt. peste:

1)Am pus la cãlit în ulei de mãsline morcov ras si usturoi tocat, cât sã se înmoaie.
2)Am pus orezul Basmati si apa fierbinte; în rest am urmat reteta bazã.

Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Basmati cu Morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Pentru început se pregătesc rădăcinoasele şi ceapa - se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare,

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ciorba de leurda -de post

Ciorba de leurda -de post

Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei pentru a da o culoare

11 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Ce arome!Mmmmmmmmmmmmmmmmm*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

    Foarte bun !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 25 mai 2011

    Simplu bun si excelent in toate ocaziile. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Ce arome!Mmmmmmmmmmmmmmmmm*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Bulgur cu vinete si ardei (de post)
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania