Orez cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Orez cu ciuperci

Ingrediente

  • 1cana de orez
  • 1cutie de ciuperci sau 600g ciuperci proaspete
  • cub Knorr Legume (se foloseste la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare)
  • sare
  • ulei
  • apa.

Mod de preparare


Se spala ciupercile (daca sunt proaspete) se taie lamele si se fierb in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se prajesc in ulei (daca sunt din cutie se scurg de apa si se prajesc in ulei). Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia sau suc de rosii (daca vreti sa fie colorate). Se adauga si putina apa daca vedeti ca se prind de fundul vasului in timpul prajirii sau daca vreti sa aiba si putin sos atunci cand le adaugati peste orez. Orezul se spala in apa pana cand apa ramane limpede. Se pune ulei intr-o cratita, se infierbanta si se adauga un cub Knorr Legume si se prajeste putin (atentie sa nu se arda). Se adauga orezul spalat, se prajeste pana devine sticlos dupa care se adauga 4 cani de apa si se fierbe la foc mic pana scade apa de pe orez. Se mai adauga sare daca considerati necesar. Se serveste cu ciupercile prajite alaturi de salata de rosii sau muraturi. Este o mancare de post pe care eu o fac foarte des.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise