Se spala ciupercile (daca sunt proaspete) se taie lamele si se fierb in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se prajesc in ulei (daca sunt din cutie se scurg de apa si se prajesc in ulei). Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia sau suc de rosii (daca vreti sa fie colorate). Se adauga si putina apa daca vedeti ca se prind de fundul vasului in timpul prajirii sau daca vreti sa aiba si putin sos atunci cand le adaugati peste orez. Orezul se spala in apa pana cand apa ramane limpede. Se pune ulei intr-o cratita, se infierbanta si se adauga un cub Knorr Legume si se prajeste putin (atentie sa nu se arda). Se adauga orezul spalat, se prajeste pana devine sticlos dupa care se adauga 4 cani de apa si se fierbe la foc mic pana scade apa de pe orez. Se mai adauga sare daca considerati necesar. Se serveste cu ciupercile prajite alaturi de salata de rosii sau muraturi. Este o mancare de post pe care eu o fac foarte des.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii