Se spala ciupercile (daca sunt proaspete) se taie lamele si se fierb in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se prajesc in ulei (daca sunt din cutie se scurg de apa si se prajesc in ulei). Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia sau suc de rosii (daca vreti sa fie colorate). Se adauga si putina apa daca vedeti ca se prind de fundul vasului in timpul prajirii sau daca vreti sa aiba si putin sos atunci cand le adaugati peste orez. Orezul se spala in apa pana cand apa ramane limpede. Se pune ulei intr-o cratita, se infierbanta si se adauga un cub Knorr Legume si se prajeste putin (atentie sa nu se arda). Se adauga orezul spalat, se prajeste pana devine sticlos dupa care se adauga 4 cani de apa si se fierbe la foc mic pana scade apa de pe orez. Se mai adauga sare daca considerati necesar. Se serveste cu ciupercile prajite alaturi de salata de rosii sau muraturi. Este o mancare de post pe care eu o fac foarte des.
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii