Orez cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg orez
  • 1/4 kg ciuperci
  • 1 ceasca ulei
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei verde
  • cimbru
  • sare, piper
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar

Mod de preparare

Se taie ceapa si ardeiul solzisori ;i se calesc in ulei. Se adauga orezul bine spalat si se caleste 2 minute. Se adauga apa(la o ceasca de orez 4 cesti de apa) si imediat se pun si ciupercile taiate felii, usturoiul taiat feliute mici, sarea, pipeul, foile de dafin. Se amesteca sa nu se lipeasca, se pune si mararul si se baga in cuotorul incalzit sa scada suficient. E bine sa se opreasca focul cand mancarea e destul de zemoasa. Pana se raceste, orezul mai absoarbe din apa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor