Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Orez fiert in lapte, cremos si aromat. Cum se prepara reteta de orez cu lapte.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Orez cu lapte

Ingrediente

  • Pentru o portie:
  • 150 g orez
  • 200 ml apa
  • 400 ml lapte
  • Zahar vanilat - 1 plic
  • Sare
  • Scortisoara (optional)

Mod de preparare

Intr-o olicica se pune orezul, un praf de sare, 200 ml de apa si se fierbe pana cand apa scade.

Se amesteca, se adauga laptele si zaharul.

Se lasa pe foc, fara sa se amestece, pana se umfla orezul. Din cand in cand, cand laptele da in clocot, se amesteca doar la suprafata.

Incercam din cand in cand cateva boabe de la suprafata sa vedem daca s-au fiert.

Cand orezul s-a fiert, adaugam pliculetul de zahar vanilat si amestecam.

Daca orezul nu are consistenta dorita, il mai tinem pe foc pana ajunge cum ne dorim, dar amestecam intr-una, altfel se va lipi.

Punem orezul intr-un castronel, presaram scortisoara, daca ne place, si il lasam sa se raceasca un pic.

Tineti cont de faptul ca in castronel orezul se va intari, nu va ramane ca in oala. Asa ca e de dorit sa nu fie deja prea tare cand il luati de pe foc.

Daca o sa folositi lapte din comert, va sugerez sa luati lapte cu 3.5% grasime, care mai aduce cat de cat a lapte, fata de cel cu 1.5%.

Daca aveti, e mai bine sa-l faceti in tuci decat in oala. Sunt mai putine sanse sa se lipeasca in tuci.

Sper ca v-am facut pofta si veti prepara si voi reteta de orez cu lapte. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise