Orez cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu legume

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • 100 gr.orez cu bobul lung(scotti e foarte bun)
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 cuisoare
  • 1 foaie dafin
  • sare,piper dupa gust
  • legume congelate sau proaspete cca.200 gr.(ardei,mazare,morcov)
  • frunze pătrunjel pt.ornat
  • ulei de masline
  • supă de carne sau de vegeta-200 ml.

Mod de preparare

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele si foaia de dafin, se adauga ceapa tocată marunt care se prejeste putin pana devine translucidă, fără să se ardă.

Se adaugă apoi orezul,se dă focul mai tare si se prăjeste pana capătă o culoare uşor maronie.

Se stinge cu supa de carne căldută sau cu apa in care s-a fiert un cub de supa de pui sau vegeta.

se dă focul mic si se lasă sa fiarbă încet fara a se amesteca.

Dupa 10 minute se pun legumele,se misca usor tigaia pt a se amesteca ingredientele si daca mai este nevoie se mai adauga supa.

Daca legumele sunt proaspete,morcovul se taie in făşii subtiri,pe lung,ardeii la fel.legumele nu trebuie să fie foarte fierte,ci doar uşor moi.

La servire se adaugă pătrunjel verde,care se spală în apa fierbinte(pt.o aromă mai puternică)si nu se taie ci se rupe frunzulite.

Se serveşte atat simplu cu salata verde cat sipe post de garnitura alături de orice tip de carne,inclusiv peste.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise