autor:

danutza

» » Retete vegetariene

Orez cu legume

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
pentru 2 persoane:, , 100 gr.orez cu bobul lung(scotti e foarte bun), , 1 ceapă mică, , 2-3 cuisoare, , 1 foaie dafin, , sare, dupa gust, , legume congelate sau proaspete cca.200 gr.(ardei,mazare,morcov), , frunze pătrunjel pt.ornat, , ulei de masline, , supă de carne sau de vegeta-200 ml.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele si foaia de dafin, se adauga ceapa tocată marunt care se prejeste putin pana devine translucidă, fără să se ardă.

Se adaugă apoi orezul,se dă focul mai tare si se prăjeste pana capătă o culoare uşor maronie.

Se stinge cu supa de carne căldută sau cu apa in care s-a fiert un cub de supa de pui sau vegeta.

se dă focul mic si se lasă sa fiarbă încet fara a se amesteca.

Dupa 10 minute se pun legumele,se misca usor tigaia pt a se amesteca ingredientele si daca mai este nevoie se mai adauga supa.

Daca legumele sunt proaspete,morcovul se taie in făşii subtiri,pe lung,ardeii la fel.legumele nu trebuie să fie foarte fierte,ci doar uşor moi.

La servire se adaugă pătrunjel verde,care se spală în apa fierbinte(pt.o aromă mai puternică)si nu se taie ci se rupe frunzulite.

Se serveşte atat simplu cu salata verde cat sipe post de garnitura alături de orice tip de carne,inclusiv peste.

Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Fructe de mare cu orez si legume

Fructe de mare cu orez si legume

Se caleste ceapa,apoi ardeiul si orezul adaugam 3 cesti de supa de legume si cand este aproape gata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert

14 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • 100 gr.orez cu bobul lung(scotti e foarte bun)
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 cuisoare
  • 1 foaie dafin
  • sare, dupa gust
  • legume congelate sau proaspete cca.200 gr.(ardei,mazare,morcov)
  • frunze pătrunjel pt.ornat
  • ulei de masline
  • supă de carne sau de vegeta-200 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Turtite de dovlecei cu sos de iaurt aromat