Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele si foaia de dafin, se adauga ceapa tocată marunt care se prejeste putin pana devine translucidă, fără să se ardă.
Se adaugă apoi orezul,se dă focul mai tare si se prăjeste pana capătă o culoare uşor maronie.
Se stinge cu supa de carne căldută sau cu apa in care s-a fiert un cub de supa de pui sau vegeta.
se dă focul mic si se lasă sa fiarbă încet fara a se amesteca.
Dupa 10 minute se pun legumele,se misca usor tigaia pt a se amesteca ingredientele si daca mai este nevoie se mai adauga supa.
Daca legumele sunt proaspete,morcovul se taie in făşii subtiri,pe lung,ardeii la fel.legumele nu trebuie să fie foarte fierte,ci doar uşor moi.
La servire se adaugă pătrunjel verde,care se spală în apa fierbinte(pt.o aromă mai puternică)si nu se taie ci se rupe frunzulite.
Se serveşte atat simplu cu salata verde cat sipe post de garnitura alături de orice tip de carne,inclusiv peste.
Bon apetit!
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeuraDescopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente...
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempuraRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii