Orez cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Orez cu legume

Ingrediente

  • Orez - o cana
  • Supa de legume - 3 cani
  • Ceapa - 1
  • Ardei - 1
  • Morcov - 1
  • Castraveti - 2
  • Apa - jumatate de ceasca
  • Ulei - 3 linguri
  • Patrunjel, sare, piper - dupa gust

Mod de preparare

1. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, castravetii se toaca cubulete mici.

2. Intr-o cratita de vreo 2l se calesc ceapa, ardeiul si morcovul in apa si ulei, cateva minute, pana se inmoaie si se coloreaza.

3. Se adauga orezul si se amesteca.

4. Se adauga supa, sare si piper.

5. Se baga la cuptor, la foc mic-mediu, sa scada. Nu se amesteca in el.

6. Dupa ce s-a facut, se amesteca in el, usurel, castravetele crud si patrunjelul tocat.

_______________________________________________________

Eu l-am tinut la cuptor, la foc mic, o ora si jumatate. Dar cuptorul meu e cam prost. :P Asa ca verificati din cand cand daca a scazut destul, fara sa amestecati in el prea mult.

Eu am folosit supa pastrata de cu o zi in urma cand am facut o ciorba. :D Se poate pune si apa in loc de supa, dar e mai gustos cu supa. :D

Eu am pus legumele care mi-au fost la indemana si imi plac, dar cred ca iese bun cu orice legume preferati, doar sa aveti grija pe care le puneti crude. ;)

Este delicios si rece si cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise