Reteta postata pe: 28 iunie 2009
Ingrediente
2 cepe medii,, 2 morcovi potriviti,, 1 ardei gras verde mare,, 3 rosii mari,, 1 cana de orez,, sare si piper,, smantana.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Orezul se spala si se pune in apa la umflat vreo 2-3 ore. Ceapa se toaca marunt si se pune putin la calit (cat sa se moaie un pic) in putin ulei de masline. Se rade morcovul pe razatoarea mica, ardeiul se toaca si el si se adauga peste ceapa amestecand continuu. Se pune sare si piper dupa gust. Rosiile se curata de coaja oparindu-le in putina apa si se dau prin blender, apoi se adauga peste compozitia din tigaie (eu folosesc mai des ceaunul din aluminiu ca iese mai mult si sa am unde sa invart). Se scurge orezul de apa si se pune si el in tigaie. Se completeaza cu apa cat sa cuprinda toata compozitia si se fierbe cca. 25 minute fara sa amesteci in el, la foc mic.
Este o mancare de post, noi manacm in loc de ardei umpluti ca si asa dam ardeiul la o parte, insa este delicios daca pui si o lingura de smantana (daca nu postesti)!
Spor la gatit si pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de post
Se fierbe orezul, adaugandu-se in apa o lingurita de ulei de floarea sorelui (sau de masline), pentru
4 voturi
2 comentarii
45 min
ardeiul,ceapa rosia ,morcovul,se razalesc..
usturoiul se preseaza,,si casleste apoi se adauga legumele
4 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate