Orezul se spala si se pune in apa la umflat vreo 2-3 ore. Ceapa se toaca marunt si se pune putin la calit (cat sa se moaie un pic) in putin ulei de masline. Se rade morcovul pe razatoarea mica, ardeiul se toaca si el si se adauga peste ceapa amestecand continuu. Se pune sare si piper dupa gust. Rosiile se curata de coaja oparindu-le in putina apa si se dau prin blender, apoi se adauga peste compozitia din tigaie (eu folosesc mai des ceaunul din aluminiu ca iese mai mult si sa am unde sa invart). Se scurge orezul de apa si se pune si el in tigaie. Se completeaza cu apa cat sa cuprinda toata compozitia si se fierbe cca. 25 minute fara sa amesteci in el, la foc mic.
Este o mancare de post, noi manacm in loc de ardei umpluti ca si asa dam ardeiul la o parte, insa este delicios daca pui si o lingura de smantana (daca nu postesti)!
Spor la gatit si pofta mare!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii