Orez cu morcovi, gutui si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez,
  • 1 gutuie mica,
  • 1 mar,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa mare,
  • sare,
  • piper,
  • cateva nuci sau alune.

Mod de preparare

Se pune orezul la inmuiat (1-6 ore - eu l-am pus la inmuiat dimineata si l-am gatit seara). Se pune la fiert, proportia 1:3 orez-apa, cu putina sare si putin ulei (sau unt etc). Cand da in clocot, se scoate de pe aragaz si se baga, acoperit, la cuptor la foc mic. Intre timp se taie feliute subtiri morcovii, gutuile, marul si ceapa si se calesc in tigaie cu putin ulei. Cand se inmoaie putin, se adauga peste orez, se amesteca bine si se mai lasa 10 - 15 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise