Orez cu prune uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez cu prune uscate

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • cca 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Mod de preparare

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa in care fierb prunele si zahar dupa gust.

Orezul se caleste in ulei,se adauga 800-900 ml zeama in care au fiert prunele ,nucsoara,scortisoara si un praf de sare.Se amesteca usor orezul cu prunele si se fierbe la foc mic pana scade din lichid sau se da totul la cuptor,sa scada pana se obtine consistenta dorita.Spre sfarsit se poate adauga putin zahar caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise