OREZ CU ROSII LA CUPTOR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu orez
  • 1kg rosii
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 ardei grasi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 10 masline negre

Mod de preparare

Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Ardeii se taie solzisori, usturoiul se taie felii, patrunjelul se toaca fin, iar maslinele se taie rondele.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune o treime din cantitatea de rosii, se presara cu sare si piper, se aseaza peste ea ardei, usturoi si patrunjel.

Orezul nefiert se amesteca cu maslinele si o jumatate din cantitate se aseaza peste stratul de rosii din tava.

Se aseaza inca un strat de rosii (jumatate din cantitatea ramasa), ardei, patrunjel, usturoi, sare, piper si orezul ramas.

Se pune cantitatea de rosii ramasa, se orneaza frumos cu ardei si usturoi, se presara sare, piper si putin patrunjel si se da la cuptor.

Focul trebuie sa fie potrivit pentru a fierbe usor, timp de 30-40 minute. Se serveste rece. Se poate servi cu friptura sau carnati prajiti daca nu se tine post

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise