autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Orez cu rosii la cuptor - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
1 cutie cu roşii decojite taiate de 400g, 1 căpăţână usturoi, 1 ceaşcă ulei, 1/2 kg orez, 2 ardei roşii tăiaţi julien, 2 ardei verzi tăiaţi julien, 1 legătura pătrunjel fin tocat, 1/2 ceaşcă măsline negre tăiate felii, sare şi piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

6 voturi

Mod de preparare

Jumătate din cutia de roşii decojite tăiate se pune într-o tavă care se tapetează cu ulei, se presară deasupra sare, piper, pătrunjel, usturoi tăiat felioare şi ardei roşu şi verde. Orezul spălat bine(nefiert) se amestecă cu măslinele şi cu pătrunjel tocat. Jumătate din orez se pune în tavă peste stratul de roşii. Peste el se toarnă jumatate din roşiile care ne-au rămas, ulei, sare, piper, usturoi taiat feliuţe, ardei, pătrunjel. Se pune restul de orez, iar deasupra roşii, ardei, pătrunjel, sare, piper, usturoi. Se bagă tava în cuptor la foc potrivit ca să fiarbă încet, cel puţin 45 minute. Se serveşte rece.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu rosii la cuptor - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
TOCANITA DE CARTOFI

TOCANITA DE CARTOFI

1.Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. 2.Morcovii si ardeiul gras se curata, se spala

19 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Telina cu maioneza de post

Telina cu maioneza de post

Curatam telina apoi o dam prin razatoarea mica,o amestecam cu usturoiu pisat si cu maioneza adaugam

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    Cum suntem in post am incercat reteta ta si pot sa ti spun ca e excelenta ,mai ales ca ardeii dau un gust fin orezului Multumesc pt reteta ,martisoare cat mai multe!! Am inteles ca in Romania e viscol ,aici e fff cald ,e primavara

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate,felicitari pentru idee !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Super si foarte aromata! Mihaela

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mulţumesc fetelor! Lumi, o să ăncerc şi eu şi cu ceapă şi morcov.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Imi place tare mult...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      iese excelenta mancarea1 Si eu pregatesc si mai adug si o ceapa si morcov

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie cu roşii decojite taiate de 400g
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1/2 kg orez
  • 2 ardei roşii tăiaţi julien
  • 2 ardei verzi tăiaţi julien
  • 1 legătura pătrunjel fin tocat
  • 1/2 ceaşcă măsline negre tăiate felii
  • sare şi piper

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,felicitari pentru idee !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mamaliga bucovineana, de cartofi