Reteta postata pe: 15 decembrie 2009
Ingrediente
1 cutie cu roşii decojite taiate de 400g, 1 căpăţână usturoi, 1 ceaşcă ulei, 1/2 kg orez, 2 ardei roşii tăiaţi julien, 2 ardei verzi tăiaţi julien, 1 legătura pătrunjel fin tocat, 1/2 ceaşcă măsline negre tăiate felii, sare şi piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 5 min
Mod de preparare
Jumătate din cutia de roşii decojite tăiate se pune într-o tavă care se tapetează cu ulei, se presară deasupra sare, piper, pătrunjel, usturoi tăiat felioare şi ardei roşu şi verde. Orezul spălat bine(nefiert) se amestecă cu măslinele şi cu pătrunjel tocat. Jumătate din orez se pune în tavă peste stratul de roşii. Peste el se toarnă jumatate din roşiile care ne-au rămas, ulei, sare, piper, usturoi taiat feliuţe, ardei, pătrunjel. Se pune restul de orez, iar deasupra roşii, ardei, pătrunjel, sare, piper, usturoi. Se bagă tava în cuptor la foc potrivit ca să fiarbă încet, cel puţin 45 minute. Se serveşte rece.
Poftă bună!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Imi place tare mult...
lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
iese excelenta mancarea1 Si eu pregatesc si mai adug si o ceapa si morcov