autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Orez cu sfecla rosie

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2010

Ingrediente
Daca va place orezul, va invit la o portie… doar e post., 125g orez, 1 lingurita ulei masline, 1 sfecla rosie fiarta, 1 morcov fiert, Curry, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit.
Cand orezul este fiert, il impartim in doua, jumatate ramane alb si in jumatate punem putin curry. Luam o forma sau doua mai mici si asamblam astfel: primul strat, orez alb, apoi sfecla si peste ea, orez galben(curry). Lasam la racit circa 30’.
Pe o farfurie, rasturnam orezul si indepartam forma, dupa care ornam cu morcov si sfecla dupa fantezia fiecaruia.
Se serveste simplu sau ca si garnitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Mancare de orez cu sfecla rosie

Mancare de orez cu sfecla rosie

Incepeti cu sfecla, pe care o fierbeti sau o coaceti in cuptor. Eu am ales varianta-fiert: sfecla

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie  la Philips Multicooker

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Superb, nota 20. Am sa ma inspir si eu

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Arata senzational!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Frumoasa prezentare,felicitari.....nota maxima*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Este pe gustul meu, sotului nu ii place curry, dar ilocuiesc cu sofran indian.Aratã minunat*****

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      ce frumos arata.....felicitari!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      Foarte gustos si aspectuos! Si foarte sanatos cu colorant natural.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Daca va place orezul
  • va invit la o portie… doar e post.
  • 125g orez
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 1 morcov fiert
  • Curry
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

susu (Chef de cuisine)

Superb, nota 20. Am sa ma inspir si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie