autor:

Epure Mariana

» » Aperitive

Orez cu sunca in ardei

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Ingrediente
ardei gras rosu mare, cateva felii de sunca de pui, orez, ceapa verde, marar verde, 3-4 morcovi tineri si dulci, ulei, sare, curry

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa cu sare.Separat se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul.Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi.Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa verde cat sa se inmoaie putin dar sa nu piarda culoarea.Se adauga si sunca bucatele si apoi amestecul de orez cu morcovi si se mesteca usor cu lingura din cand in cand.Cand s-au omogenizat bine se adauga si mararul tocat si praful de curry si se mai lasa 1 minut.Se taie un capac la ardeiul gras si se scobeste bine de seminte.Se umple ardeiul cu compozitia racita si se serveste cu capacelul deasupra.Puteti face o floricica din sunca pt.ornament.Din piureul de morcovi ramas eu am facut si o ratusca si l-am servit alaturi.Fetita mea a fost incantata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sunca in ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitele de pui crocante

Snitele de pui crocante

Se curata usturoiul si se toaca marunt.Intr-un bol se amesteca uleiul de masline,ghimbirul,curry,usturoiul,vinul

8 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive cu carne
Platou ţărănesc

Platou ţărănesc

Nişte prieteni dragi au venit în vizită într-o duminică dimineaţă,aşa că,la repezeală,cu

7 voturi    5 comentarii
20h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Patrauceanu , 08 februarie 2014

    este foarte bun aperitivo

  • Fara foto

    Maria Patrauceanu , 08 februarie 2014

    este foarte bun aperitivo

  • Fara foto

    Nadia , 26 august 2009

    Interesanta reteta. Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      O reteta originala ,placuta si delicioasa...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Arata foarte bine

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Mariana, cu siguranta micuta ajutor de bucatar este foarte incantata !!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Descrierea se potriveste perfect.,,colorat si frumos ornat''.Felicitari1

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • ardei gras rosu mare
  • cateva felii de sunca de pui
  • orez
  • ceapa verde
  • marar verde
  • 3-4 morcovi tineri si dulci
  • ulei
  • sare
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Nadia

Interesanta reteta. Arata tare bine!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv din piept de pui