autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Orez desert de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Ingrediente
300 g orez, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g stafide, 200 g zahar, 800 ml apa, 300 ml sirop de fructe (eu am folosit de visine) sau in functie de consistenta dorita

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Orezul se alege ,se spala bine de impuritati si se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, stafidele, zaharul vanilat,iar cand incepe sa se lege se adauga sirop in functie de consistenta pe care doriti sa o obtineti.
se pune fierbinte in castronase,pahare sau boluri si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez desert de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

12 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Personal ,imi place tare mult,se prepara rapid si costurile sunt minime...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Usor de facut, dar ce efect papilo-gustativ ?, nu ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

    Multumesc mult ...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      Foarte aromat si apetisant!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

      Va multumesc mult...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Arata foarte bine, felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Ce imi place orezul asta roz! E o idee pentru un dulce de post!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Delicios,si foarte usor de facut........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g stafide
  • 200 g zahar
  • 800 ml apa
  • 300 ml sirop de fructe (eu am folosit de visine) sau in functie de consistenta dorita

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Personal ,imi place tare mult,se prepara rapid si costurile sunt minime...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de fasole
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide