autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Orez in lapte caramel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g orez (cu bobul rotund),, 1 l lapte, , 150 g zahar,, 30 g unt., Pentru caramel: 150 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se introduce orezul in apa clocotita si se lasa sa se opareasca 5 minute, dupa care se scurge. Intr-o cratita mare se pune la fiert laptele cu zaharul, se toarna orezul in ploaie, amestecand incontinuu, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc foarte mic. - Se prepara caramelul (nu prea inchis la culoare) din zahar si foarte putina apa si se toarna in sase forme, care se rasucesc, ca sa se acopere si peretii. Se incinge cuptorul la 180°C si se introduce un vas umplut pe jumatate cu apa. Se ia orezul de pe foc, se incorporeaza untul (amestecand), se toarna in forme, acestea se baga in cuptor in vasul cu apa si se fierbe orezul la bain-marie circa 15 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se rastoarna si se serveste caldut sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in lapte caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Sandwish Paradiso

Sandwish Paradiso

Untul moale dar nu topit il mixam impreuna cu zaharul pe care il vom adauga treptat ,mixand incontinuu; Adaugam

3 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g orez (cu bobul rotund),
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar,
  • 30 g unt.
  • Pentru caramel: 150 g zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata