autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Orez indian cu lamaie

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -2 pahare orez alb Basmati cu bobul lung, -3 linguri ulei, -1 lingurita de seminte de mustar, -6 seminte de cardamom, -1/2 lingurita şofran, -2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt, -1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica, -1 lingurita de curry macinat, -1 catel de usturoi, -3 linguri de suc de lamaie, -1 lingurita de sare, -1/2 cana seminte de cashew pentru décor, -3 pahare de apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom.
Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute.
Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa 1 minut.
Se adauga orezul si se lasa sa se patrunda de arome 3 minute.
Se transfera intr-o cratita antiaderenta, se adauga apa si sarea; cand incepe sa fiarba se acopera si se lasa la foc mic 20 de minute.
Se pune pe un platou , se presara cu cashew si se serveste cald cu pui Tandoori.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez indian cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Prima data se caleste ceapa, taiata marunt, peste care se adauga 3 linguri de ardei cu rosii (sau

13 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Orez cu ciuperci si masline

Orez cu ciuperci si masline

Se calesc in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele, maslinele si sarea, ca sa intre

17 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Yura Kurmei , 28 aprilie 2015

    cu ce pot sa inlocuesc semintele de cardamom.

  • Fara foto

    alinutza (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    orezul a ieshit excelent !!! Niciodata nu reuseam sa fac cum trebuie orezul basmati pentru ca puneam cantitea dubla de apa.Dar, am facut cum atzi explicat dvs....oparit orezul inainte shi 1 shi 1/3 apa .Multumesc :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Draga Costy1969, orezul arab si indian difera mult de pilaful nostru; bobul de orez trebuie sa ramana ferm. Astfel la 1 cana de orez ( orez american, egiptean sau basmati) se pune 1 si 1/3 cani de apa; astfel bobul ramane intreg si se fierbe bine( in prealabil se lasa 5 minute in apa fierbinte).Orezul american brun necesita mai multa apa; pentru ca bobul sa ramana ferm si sa fie totusi bine fiert la 1 cana de orez se pun 2 cani de apa. Priceperea gospodinei in tarile arabe se apreciaza dupa felul cum ii reuseste orezul ! O seara buna iti doresc.

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Voi incerca si eu!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      La restaurantele indiene se serveste orezul Basmati in 3 culori cu pui Tikka si paine Poori.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      reteta foarte buna,am salvat-o,dar am o obiectie vis-a-vis de cantitatea de apa.oare la 2 pahare de orez nu trebuia mai multa apa ?de regula se pune in proportie de 1/3(orez/apa).sau asta este un secret al tau?alfel nu are unde fierbe cum trebuie orezul.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Minunat!!! ador orezul Basmati, al tãu e foarte aromat :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Wow,ce bunatati,faci,Mihaela! Aroma minunata.!Cum faci "pui Tandoori"?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

20 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -2 pahare orez alb Basmati cu bobul lung
  • -3 linguri ulei
  • -1 lingurita de seminte de mustar
  • -6 seminte de cardamom
  • -1/2 lingurita şofran
  • -2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt
  • -1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica
  • -1 lingurita de curry macinat
  • -1 catel de usturoi
  • -3 linguri de suc de lamaie
  • -1 lingurita de sare
  • -1/2 cana seminte de cashew pentru décor
  • -3 pahare de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

alinutza (Chef de cuisine)

orezul a ieshit excelent !!! Niciodata nu reuseam sa fac cum trebuie orezul basmati pentru ca puneam cantitea dubla de apa.Dar, am facut cum atzi explicat dvs....oparit orezul inainte shi 1 shi 1/3 apa .Multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Rosii provencale