autor:

Mihaela

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Orez prajit cu legume chinezesti

Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
o cana de orez, 100 g unt, 200 g mix de legume chinezesti, 1 ceapa, 1 dovleac, sos de soia, pimento cilli sauce (optional), condimente (vegeta, sare condimentata ecologica, patrunjel, busuioc, cimbru, susan, chimen, lamaie)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se adauga sos de soia si apa fiarta in prealabil cu vegeta. Se prajeste ceapa taiata marunt cu dovleacul, iar la 10 min dupa fierberea orezului se adauga mixul de legumele chinezesti, ceapa si dovleacul. Se lasa la fiert inca 5 minute dupa care se adauga condimentele dupa gust. Dupa ce a scazut apa se lasa tigaia acoperita circa 15 min. Merge perfect cu ciuperci. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Se spala dovlecelul, se taie pe lung si se inlatura mijocul (zona cu seminte); se pune o felie suptire

4 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prajitura cu nuca si dovleac

Prajitura cu nuca si dovleac

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura. Nuca

16 voturi    8 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Mihaela am pregatitsi eu orez prajit inspirata din reteta ta.Eu am prajit orezul in ulei ca am uitat ca punea sa-l prajesti in unt, cand si-a schimbat culoarea si a devenit auriu am pus sos de soia ,apa clocotita cu vegeta , iar ca si zarzavaturi am pus un morcov ras pe razatoarea mica, un pumn de mazare congelata si boabe de porumb din conserva, sare si piper.Le-am lasat pe toate sa fiarba impreuna pana ce a scazut apa si apoi am acoperit cratita si am lasat-o ceva vreme in asa fel orezul a absorbit toata apa si a devenit uscat . A iesit foarte bine si a fost apreciat de familie. Multumesc pentru idee . Eu in general nu prea respect retetele eu le adaptez gustului meu si a ceea ce am in casa.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 22 mai 2011

    bravo pt reteta! e pentru un mod de viata sanatos si e si gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      E foarte bun. Si mie imi place cu unt.

    • Fara foto

      O Mihaela , 10 martie 2010

      Ma bucur foarte mult ca va place! Chiar acum am pe foc un orez pe care de data asta l-am facut doar cu ceapa si ciuperci pleurotus. Intr-adevar e foarte bun orezul daca e prajit inainte de a fi fiert,iar untul ii da un gust aparte. Unora dintre voi s-ar putea sa va placa mai simplu, fara atat de multe condimente. :)

    • Fara foto

      NADIA MARIA , 09 martie 2010

      A iesit foarte bun desi l-am facut cu ingrediente ce am avut prin casa dupa cum am precizat in comentariul de la cine a testat aceasta reteta.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Buna si aspectuoasa reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      O reteta minunata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Daca n-ar avea unt, ar putea fi o reteta perfecta de post. Dar se poate remedia.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Bun de tot .Noi mergem ,nu prea des , la restaurant chinezesc si imi place tare mult acest orez,dar mie nu mi-a iesit acasa niciodata ca si la restaurant. Am sa incerc aceasta reteta sa vedem cum e.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      O reteta super gustoasa ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • o cana de orez
  • 100 g unt
  • 200 g mix de legume chinezesti
  • 1 ceapa
  • 1 dovleac
  • sos de soia
  • pimento cilli sauce (optional)
  • condimente (vegeta
  • sare condimentata ecologica
  • patrunjel
  • busuioc
  • cimbru
  • susan
  • chimen
  • lamaie)

Raporteaza reteta

Marian (Chef de cuisine)

bravo pt reteta! e pentru un mod de viata sanatos si e si gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Humus