Reteta postata pe: 08 martie 2010
Ingrediente
o cana de orez, 100 g unt, 200 g mix de legume chinezesti, 1 ceapa, 1 dovleac, sos de soia, pimento cilli sauce (optional), condimente (vegeta, sare condimentata ecologica, patrunjel, busuioc, cimbru, susan, chimen, lamaie)
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se adauga sos de soia si apa fiarta in prealabil cu vegeta. Se prajeste ceapa taiata marunt cu dovleacul, iar la 10 min dupa fierberea orezului se adauga mixul de legumele chinezesti, ceapa si dovleacul. Se lasa la fiert inca 5 minute dupa care se adauga condimentele dupa gust. Dupa ce a scazut apa se lasa tigaia acoperita circa 15 min. Merge perfect cu ciuperci. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Taiati pitta pe jumatate si desfaceti-o ca pe o carte :) . Ungeti-o cu pasatta de rosii, rasfirati
3 voturi
0 comentarii
10 min
Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca
24 voturi
6 comentarii
25 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
E foarte bun. Si mie imi place cu unt.
O Mihaela , 10 martie 2010
Ma bucur foarte mult ca va place! Chiar acum am pe foc un orez pe care de data asta l-am facut doar cu ceapa si ciuperci pleurotus. Intr-adevar e foarte bun orezul daca e prajit inainte de a fi fiert,iar untul ii da un gust aparte. Unora dintre voi s-ar putea sa va placa mai simplu, fara atat de multe condimente. :)
NADIA MARIA , 09 martie 2010
A iesit foarte bun desi l-am facut cu ingrediente ce am avut prin casa dupa cum am precizat in comentariul de la cine a testat aceasta reteta.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Buna si aspectuoasa reteta.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
O reteta minunata.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
Daca n-ar avea unt, ar putea fi o reteta perfecta de post. Dar se poate remedia.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
Bun de tot .Noi mergem ,nu prea des , la restaurant chinezesc si imi place tare mult acest orez,dar mie nu mi-a iesit acasa niciodata ca si la restaurant. Am sa incerc aceasta reteta sa vedem cum e.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
O reteta super gustoasa ...