autor:

lizz

» » Retete vegetariene

Orez

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Ingrediente
1 ceasca de orez cu bob lung, 3 linguri de ulei de masline, 1 ceasca si 1/4 apa fierbinte, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Am pus intr-o craticioara tot uleiul la incins bine. Am pus orezul si l-am lasat sa forfoteasca pana devine alb - opac. Apoi am turnat apa fierbinte. Adaugat si sarea si piperul dupa gust. Trebuie sa stea la fiert pe foc mic 10-15 minute. Nu se amesteca deloc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pilaf de orez...simplu de tot

Pilaf de orez...simplu de tot

Orezul se spala bine de tot. Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul

15 voturi    7 comentarii
20 min
Retete de post
Orez cu lapte cremos si crocant

Orez cu lapte cremos si crocant

1. Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara.Dupa ce a dat in clocot, se

17 voturi    17 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Orezul cu bob lung,se foloseste de obicei la salate,si trebuie sa arate"imprastiat" si sa nu fie lipit.Se fierbe in multa apa si se scurge apoi de lichid.Pt pilaf sau risotto,se foloseste orezul calit in ulei si dupa aceea fiert.Eu asa stiam..

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Imi place orezul tau Lizz ! Si eu il fac asa dar pun mai multa apa ( de 3 ori cantitatea de orez) si putin patrunjel verde...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte bun ca garnitura la diverse preparate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Simplu,rapid,hranitor si tare gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceasca de orez cu bob lung
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceasca si 1/4 apa fierbinte
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Orezul cu bob lung,se foloseste de obicei la salate,si trebuie sa arate"imprastiat" si sa nu fie lipit.Se fierbe in multa apa si se scurge apoi de lichid.Pt pilaf sau risotto,se foloseste orezul calit in ulei si dupa aceea fiert.Eu asa stiam..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Fasole batuta