Se pregateste un tocator de bucatarie sau orice alta plansa din lemn care se imbraca cu folie de aluminiu. Se umezeste plansa trecind pe deasupra ei o cirpa umezita bine in apa. Se topeste zaharul complet. Pe plansa se scurge zaharul ars dindu-i diverse forme. De exemplu: fire ondulate, picaturi, grill-uri. Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca. Cu formele astfel obtinute se decoreaza torturile, prajiturile si salatele de fructe sau cremele la pahar. Daca nu se folosesc imediat e bine sa se pastreze in congelator sau in frigider.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii