Ouă umplute şi oameni de zăpadă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ouă umplute şi oameni de zăpadă

Ingrediente

  • -25 ouă fierte
  • -maioneză (gălbenuşe, muştar, ulei)
  • -1 pate de ficat de pui
  • -condimente (vegeta, sare, piper)
  • -pătrunjel
  • -smântână
  • -ardei gras (sau gogoşar murat)
  • -morcov fiert
  • -piper boabe
  • -branză telemea
  • -margarină (sau unt)

Mod de preparare

1.Se pregatesc ingredientele

2.Se face maioneza: se pun 3 galbenuşe si o lingură de muştar. Se pune ulei treptat, până se leagă maioneza

3.Pentru oamenii de zăpadă (eu am făcut 4) se taie baza ouălor si se scoate gălbenuşul cu o linguriţă şi cu grijă să nu se rupă albuşul

4.Celelalte ouă se taie in jumătăţi, cu un cuţit ondulat sau simplu, dacă nu aveţi ondulat

5.Gălbenuşele de la jumătăţi se pun împreună cu galbenuşele de la oamenii de zăpadă. Se pisează cu furculiţa. Se adaugă pateul si 2/3 din maioneză. Se frământă şi se adaugă pătrunjel tocat si condimente după gust

-Jumătate din maioneza rămasă se amestecă cu o lingură de smântână. Se face un pat din acest amestec pe farfurie

6.Amestecul pentru umplut se pune intr-o pompă şi se umplu ouăle pentru oamenii de zăpadă

7.Se prepară o pastă din branză, margarină si puţină smântână. Din această pastă se fac capurile oamenilor de zăpadă

8.Dintr-o bucata cu un diametru mai mic si o bucată cu un diametru mai mare de morcov fiert se face pălăria cu ajutorul unei scobitori. Pe patul de mainoeză cu smantână se aşează ouăle pentru oamenii de zăpadă, umplute, se pune capul din pasta de branză şi se infige scobitoarea cu pălăria. Din morcov se face nasul, iar boabe de piper vor fi ochii şi nasturii omuleţului (pentru a nu se crăpa oul, inţepaţi-l cu o scobitoare înainte de a pune nasturii)

9.Aşezaţi jumătăţile de ou in jurul oamenilor de zăpadă. Se umplu şi jumătăţile cu pompa

10.Se taie ardeiul in cubuleţe mici. Se pune un cubuleţ pe fiecare jumătate de ou. Maioneza rămasă se pune in pompă. Se ornează ouăle.

Poftă bună!

(Paşii numerotaţi reprezintă câte o poză fiecare)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise