autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Ouă umplute şi oameni de zăpadă

Autor: Viorica Suciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viorica Suciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
-25 ouă fierte, -maioneză (gălbenuşe, muştar, ulei), -1 pate de ficat de pui, -condimente (vegeta, sare, piper), -pătrunjel, -smântână, -ardei gras (sau gogoşar murat), -morcov fiert, -piper boabe, -branză telemea, -margarină (sau unt)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

195 voturi

Mod de preparare

1.Se pregatesc ingredientele
2.Se face maioneza: se pun 3 galbenuşe si o lingură de muştar. Se pune ulei treptat, până se leagă maioneza

3.Pentru oamenii de zăpadă (eu am făcut 4) se taie baza ouălor si se scoate gălbenuşul cu o linguriţă şi cu grijă să nu se rupă albuşul

4.Celelalte ouă se taie in jumătăţi, cu un cuţit ondulat sau simplu, dacă nu aveţi ondulat

5.Gălbenuşele de la jumătăţi se pun împreună cu galbenuşele de la oamenii de zăpadă. Se pisează cu furculiţa. Se adaugă pateul si 2/3 din maioneză. Se frământă şi se adaugă pătrunjel tocat si condimente după gust

-Jumătate din maioneza rămasă se amestecă cu o lingură de smântână. Se face un pat din acest amestec pe farfurie

6.Amestecul pentru umplut se pune intr-o pompă şi se umplu ouăle pentru oamenii de zăpadă

7.Se prepară o pastă din branză, margarină si puţină smântână. Din această pastă se fac capurile oamenilor de zăpadă

8.Dintr-o bucata cu un diametru mai mic si o bucată cu un diametru mai mare de morcov fiert se face pălăria cu ajutorul unei scobitori. Pe patul de mainoeză cu smantână se aşează ouăle pentru oamenii de zăpadă, umplute, se pune capul din pasta de branză şi se infige scobitoarea cu pălăria. Din morcov se face nasul, iar boabe de piper vor fi ochii şi nasturii omuleţului (pentru a nu se crăpa oul, inţepaţi-l cu o scobitoare înainte de a pune nasturii)

9.Aşezaţi jumătăţile de ou in jurul oamenilor de zăpadă. Se umplu şi jumătăţile cu pompa

10.Se taie ardeiul in cubuleţe mici. Se pune un cubuleţ pe fiecare jumătate de ou. Maioneza rămasă se pune in pompă. Se ornează ouăle.


Poftă bună!

(Paşii numerotaţi reprezintă câte o poză fiecare)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute şi oameni de zăpadă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Cunoscuta in Italia sub aceasta denumire, frittata este un fel de echivalent al omletei noastre insa

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada Kazacioc

Rulada Kazacioc

Cremvustii fierti se curata de pielita si se taie marunt. Ceapa si gogosarul se taie fasii subtiri

3 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    O reteta usoara,dar care necesita rabdare.Capul oamenilor de zapada i-am dat prin parmezan ras. Au iesit extraordinari.Am facut aceasta reteta de revelion si au fost foarte apreciati omuletii.

  • Morari Oana

    Morari Oana (Chef de cuisine):

    Super reteta!!! De efect. Mi-am impresionat musafirii.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Reteta este la fel, difera imaginea. Sunt sigura ca toti copiii si nepotii vor manca puisorii cu multa placere.(si noi- de ce nu...)

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Ileana_Dumitru

    Ileana_Dumitru (Bucatar) , 20 decembrie 2014

    Am sa incerc si eu de revelion

  • Fara foto

    Cami Camelia , 16 decembrie 2014

    .

  • Fara foto

    Cami Camelia , 16 decembrie 2014

    :)

    • Fara foto

      Marius Alexandru Popescu , 08 aprilie 2014

      Este o reteta buna cu aspect foarte interesant

    • Fara foto

      Chis Florica , 19 decembrie 2013

      imi inspira nostalgia anilor care au trecut

    • Fara foto

      Jeaneta Dobrescu , 18 decembrie 2013

      Pozele sunt frumoase dar ce ne facem cu "capurile' care de fapt sunt capetele oamenilor de zapada?

    • Fara foto

      Dana Nastasa , 18 decembrie 2013

      Super reteta,potrivita ptr. Craciun.Sa aveti spor si pofta buna!

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

      foarte frumosi arata in cadrul unui bufet rece

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Tare dragalasi oamenii de zapada!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Sunt tare frumoase! Eu nu am indraznit pana acum sa fac decat oua soricei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Foarte frumoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

      Tare dragalasi omuletii de zapada!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Arata taree bine sunt tare frumosi omuletii de zapada.....

    • Andrada Bolog

      Andrada Bolog (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2010

      desi o sa-i repet pe altii, reteta asta este de efect!! extraordinar!! ai votul meu....abia astept s vina o ocazie mai speciala si sa ma pun si eu pe treaba!! ;) pupicei!!

    • Fara foto

      gianina , 03 mai 2010

      sint foarte frumosi si foarte buni,eu facusem doar puisori dar acum miati dat idee buna si o sa schimb

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      foarte dragalasi oamenii de zapada!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Am facut oameni de zapada si au fost foarte apreciati. Capul l-am dat prin parmezan.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Esti o buna sursa de inspiratie. Felicitari!

    • Fara foto

      Radu Liliana (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Arata superb! De sarbatori sigur voi face si eu. Fetita mea va fi cu siguranta foarte incatata! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Foarte frumos! Am si eu un om de zapada!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Extraordinar!! Arata foarte bine!! Te felicit pentru ideea avuta!

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      E super!!! Bravo!!!=d>

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Foarte bine arata, felicitari!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Felicitariiiiiiiiiiiiii! Arata deosebit!

    • Fara foto

      CELY , 13 aprilie 2009

      Felicitari! Si de la mine ai un vot.

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Foarte interesant si aspectuos.Sper sa fie si gustos.

    • Fara foto

      Evelina Sirbu (Bucatar) , 14 ianuarie 2009

      Bravo iubita! Te-au reintrodus in concurs cum bine meritai! Ai votul meu!(oamenii sunt geniali!arta culinara!)

    • Butoi Catalina

      Butoi Catalina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2009

      Foarte frumos! si probabil gustos...ai un vot si de la mine .

    • Fara foto

      Monika , 07 ianuarie 2009

      Viorica, sint foarte frumosi oamenii tai de zapada ! din pacate nu pot sa te votez...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2009

      Viorica scumpa ,ai un vot si de la mine ,chiar daca suntem concurente,tare deagalasi oamenii tai de zapada!

    • Fara foto

      dorina , 06 ianuarie 2009

      Imi place cum arata, ai pus suflet, de aceea ai votul meu, desi si eu sunt in concurs. Succes si spor la gatit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

195 voturi

Ingrediente

  • -25 ouă fierte
  • -maioneză (gălbenuşe
  • muştar
  • ulei)
  • -1 pate de ficat de pui
  • -condimente (vegeta
  • sare
  • piper)
  • -pătrunjel
  • -smântână
  • -ardei gras (sau gogoşar murat)
  • -morcov fiert
  • -piper boabe
  • -branză telemea
  • -margarină (sau unt)

Raporteaza reteta

Ileana_Dumitru (Bucatar)

Am sa incerc si eu de revelion

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua posate in sos de rosii