Puneti sa fiarba intr-o oala - nu prea inalta - 1 l de apa si 2 linguri cu otet (de preferinta alb). Spargeti un ou intr-o ceasca, rasturnati-l usor in apa clocotita si lasati-l sa se patrunda un minut si jumatate. Intoarceti-l pe partea cealalta - cu lingura pentru spuma - si lasati-l sa fiarba inca 1 minut si jumatate, scoateti-l din oala si puneti-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Procedati la fel si cu celelalte si puneti-le deoparte.
Preparati sosul: puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu o lingura de apa rece, asezati castronul pe baia de apa si bateti bine galbenusurile pana ce devin spumoase. Adaugati untul rece taiat cubulete - putin cate putin -, amestecand fara intrerupere. Incorporati zeama de lamaie si continuati sa amestecati pana ce sosul devine neted si consistent. Sarati si piperati.
Taiati chiflele in doua (pe orizontala), prajiti-le putin si asezati pe fiecare jumatate cate un ou. Presarati putina sare si piper, turnati peste oua sosul, decorati-le cu frunzulite de patrunjel si serviti-le imediat.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii