autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua Banadicte

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, , 2 chifle mici, , 2 fire de patrunjel verde, , sare, , piper., Pentru sos: 2 galbenusuri, , 200 g unt foarte rece, , 1 lingurita zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti sa fiarba intr-o oala - nu prea inalta - 1 l de apa si 2 linguri cu otet (de preferinta alb). Spargeti un ou intr-o ceasca, rasturnati-l usor in apa clocotita si lasati-l sa se patrunda un minut si jumatate. Intoarceti-l pe partea cealalta - cu lingura pentru spuma - si lasati-l sa fiarba inca 1 minut si jumatate, scoateti-l din oala si puneti-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Procedati la fel si cu celelalte si puneti-le deoparte.
Preparati sosul: puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu o lingura de apa rece, asezati castronul pe baia de apa si bateti bine galbenusurile pana ce devin spumoase. Adaugati untul rece taiat cubulete - putin cate putin -, amestecand fara intrerupere. Incorporati zeama de lamaie si continuati sa amestecati pana ce sosul devine neted si consistent. Sarati si piperati.
Taiati chiflele in doua (pe orizontala), prajiti-le putin si asezati pe fiecare jumatate cate un ou. Presarati putina sare si piper, turnati peste oua sosul, decorati-le cu frunzulite de patrunjel si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Banadicte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu branza

Oua umplute cu branza

Ouale fierte se taie in doua, se scoate galbenusul si se paseaza cu o furculita. Se razuieste casul

10 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu ardei copti

Oua umplute cu ardei copti

Fierbi ouale tari. Le cureti de coaja si le tai in jumatate pe lungime. Le scoti galbenusurile si

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua
  • 2 chifle mici
  • 2 fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos: 2 galbenusuri
  • 200 g unt foarte rece
  • 1 lingurita zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua festive de Paste