autor:

Vekas

» » Aperitive

Oua Benedicte

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2006

Ingrediente
4oua 2 chifle mici 2 fire de patrunjel verde, sare piper. sos:2galbenusuri, 200gr.unt foarte rece,1lingurita zeama de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Puneti sa fiarba intr-o oala- nu prea inalta-1l.de apa si 2lg. otet(de preferinta alb).Spargeti un ou intr-o ceasca, rasturnati-l usor in apa clocotita si lasati-l sa se patrunda un minut si jumatate. Intoarceti-l pe partea cealalta- cu lingura pentru spuma- si lasati-l sa fiarba inca 1min. si jumatate, scoateti-l din oala si puneti-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Procedati la fel si cu celelalte oua .Preparati sosul: puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu o lingura de apa rece, asezati castronul pe bain- marie si bateti bine pana ce devin spumoase.Adaugati untul rece taiat cubulete -putin cate putin-, amestecand fara intrerupere.Incorporati zeama de lamaie si continuati sa mestecati pana ce sosul devine neted si consistent.Sarati si piperati.Taiati chiflele in doua (pe orizontala),prajiti-le putin si asezati pe fiecare jumatate cate un ou.Presarati putina sare si piper, turnati peste oua sosul, decorati-le cu frunzulite de patrunjel si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedicte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
OUA UMPLUTE

OUA UMPLUTE

Fierbem ouale tare, le decojim, le taiem in jumatate pe lungime, scoatem galbenusurile, le asezam

7 voturi    8 comentarii
50 min
Aperitive cu oua
Omleta vesela

Omleta vesela

1. Bate albusurile cu sare pana ce devin pufoase.Adauga bicarbonatul si galbenusurile si amesteca.Inglobeaza

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirescu hermiona , 26 iulie 2008

    Pentru mine, e una dintre retele cu ou preferate :)

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4oua 2 chifle mici 2 fire de patrunjel verde
  • sare piper. sos:2galbenusuri
  • 200gr.unt foarte rece,1lingurita zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

mirescu hermiona

Pentru mine, e una dintre retele cu ou preferate :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua prajite pane