Oua coapte in cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Oua coapte in cartofi

Ingrediente

  • -4 cartofi mari
  • -50 gr unt
  • -50 gr cascaval
  • -4 oua
  • -2 linguri de arpagic sau ceapa verde taiata
  • -sare
  • -piper
  • -1bucata carnat (optional)

Mod de preparare

Carte Regala de Bucate - sursa acestei retete. Este o reteta care necesita timp, dar merita incercata cel putin o data ca sa va convingeti ca este un deliciu. Din Cartea de bucate a Principesei Margareta am mai pregatit cateva retete si toate au fost delicioase, adevarate retete regale.

Cartofii ii spalam si ii uscam. II punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora). Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).

Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde . Spargem oul in mijlocul cartofului , aranjam felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).

Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim. Alaturi de acesti cartofi se poate pune si miezul cartofului frecat cu smantana sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise